Recept za Kineske spring rolice kojem nećete odoljeti

Kineska kuhinja nam daruje hrskavo predjelo, ukusne i hrskave spring ili kako ih neki zovu proljetne rolice, za ljubitelje delikatnih okusa i vještog balansa između slatkog, kiselog i slanog.

Namirnice za kineske spring/proljetne rolice:
listovi tankog tijesta za savijače
200 grama mljevene svinjetine
1 kineski kupus
1 mladi luk
1 mrkva
1 žličica đumbira
celer
kineski umak od soje
biljno ulje
1 žličica šećera
sol i papar

Priptrema recepta:
Na malo biljnoga ulja popržite mladi luk nasjeckan na kolutiće, celer na male komadiće, mrkvu na uske trakice, te đumbir. Kad povrće omekša dodajte mu mljevenu svinjetinu i malo kineskog umaka od soje. Smjesu potom posolite, popaprite te joj dodajte šećer. Pri kraju kuhanja stavite i kineski kupus narezan na trakice.

OVDJE saznajte recept za omiljenu Kiselo ljutu kinesku juhu koju ćete od sada znati spravljati i vi

Razvucite tijesto za savijače – premažite ga uljem te napunite smjesom. Savijete tijesto u tanke rolice i prepržite ga na vrlo vrućem ulju u woku ili fritezi tri do četiri minute. Hrskave rolice položite na kuhinjski papir kako biste uklonili višak masnoće, te poslužite tople uz umak od soje.
Manman chi!

Facebook Like Button