Salata od rikule sa grejpom,mariniranim inćunima i ….

Zoran Ožegović s nama ovaj tjedan priprema salatu od rikule s grejpom.

Salata od rikule sa grejpom,mariniranim inćunima i mladim kozijim sirom.

Potrebna namirnice za 4 osobe:

Rikula 250 gr                                       Sol po želji
Grejp 400 gr                                         Papar po želji
Marinirani inćuni 150 gr                   Maslinovo ulje 100 ml
Koziji sir (ja koristim domaći           Grana padano 70 gr
mladi, dimljeni) 400 gr                     Acheto balsamico 100 ml

Način pripreme

Ljetne vrućine su u punom jeku. Hrana Vam nije ni na kraj pameti, želite se poći osvježiti na obližnju plažu i nemate vremena spremati komplicirana jela? Tada je ova salata prava stvar za Vas.
Rikulu najprije operete i očistite. Ako ste te sreće i naletite na mladu rikulu, stvite cijele listove, u suprotnom otkinite ju rukom i stavite u veću posudu. Dodajte joj očišćeni grejp, prethodno narezan na manje kriške, koji će salati dati dozu svježine. Cherry rajčice narežite na četvrtine, a parmezan na listiće, dodajte maslinovo ulje i accetto balsamico te sve zajedno umješajte.
Uzmite pauzu i natočite si čašu Prosecca Blu koji je izuzetno osvježavajuće pjenušavo suho vino. Otvorit će Vam apetit, a i izvrsno se slaže sa ovom salatom.
Zatim servirajte salatu na sredinu tanjura, po vrhu razmrvite mladi kozji sir i ukrasite prženim komadićima kora za savijaču.
Nije Vam preostalo ništa drugo nego da uzmete vilicu i uživate u ovoj senzacionalnoj salati.
Dobar vam tek!

UZ DOPUŠTENJE ZORANA OŽEGOVIĆA (sve fotografije)