Tartar od lososa

Zoran nas je ovaj tjedan iznenadio sa odličnim i brzim predjelom.

Sastojci
350 g filea od lososa
50g luka
10g češnjaka
10g kapara
5g vlasca
1 čajna žlica senfa (po potrebi)
majoneza po potrebi
1 žumanjak
10 ml maslinovog ulja
limunov sok
guacamola
1 avokado
tabasco po potrebi
sol i papar po potrebi

Priprema
File lososa iskosamo ručno na sitno. Sve namirnice također iskosamo na sitno te umješamo zajedno. Na tu msjesu dodamo senf, majonezu, maslinovo ulje i limunov sok te na kraju žutanjak, te ostavimo u hladnjaku da odleži.

Avokado očistiti od koštice i ljuske – po mogućnosti uzmite mekši avokado. Narezat ga na kocke i izblendat ga da dobijemo glatku smjesu. Dodat začine.
Poslužite na tostiranom kruhu.

Moja preporuka je da uz ovo jelo probate pjenušavo vino Katunar Porin.

Pripremio: Zoran Ožegović
Slike: Privatna kolekcija Zorana Ožegovića