Bakin grah s bukovačama

Oplemenite omiljeno varivo od graha zdravim gljivama koje jačaju imunološki sustav.

Okrijepite organizam prijeko potrebnim nutrijentima jedući ukusna i krepka variva! Bakin ćušpajz nudi bogat izbor variva koje kuhaju po recepturama naših predaka.

Skok do tržnice i nabavite namirnice za Bakin čušpajz od graha s bukovačama. Ove gljive, naime, imaju pozitivan učinak za zdravlje ljudi. Zbog visokog udjela vlakana i prirodnih tvari bukovače utječu na razinu lipida u krvi te usporavaju proizvodnju kolesterola.

Pritom valja znati da sadrže i mnogo vitamina (B, C, D i K), minerala te malo masnih kiselina. Najpoznatije su kao izvor imunoglukana – spoj koji ima sposobnost ojačati oslabljeni imunološki sustav – pa se učinkovito suprotstavljaju iscrpljenosti, bolovima u zglobovima, upalama i prehladama.

Bakin grah s bukovačama

Sastojci
500 g bukovača
250 g bijelog graha
400 g svinjetine
2 dl vode
1 glavica luka
1 celerov korijen
1 peršinov korijen
1 mrkva
4 rajčice
1 režanj češnjaka
zelena paprika
1 žličica slatke paprike
Sol i papar

Priprema
Stavite kuhati meso u litru posoljene vode. Kad omekša, meso ocijedite i ostavite sa strane. Luk narežite na kockice, češnjak zdrobite, rajčice ogulite, papriku narežite na kriške, a mrkvu, peršin i celer na kolutiće. Povrće stavite u posudu s prethodno namočenim grahom, dodajte mesni temeljac (vodu u kojoj se meso kuhalo) i stavite kuhati dok grah ne omekša. Zatim dodajte narezane gljive i kuhajte daljnjih 20-tak minuta. Pred kraj kuhanja čušpajzu dodajte meso narezano na kockice i začine, te poslužite.

Dobar tek!

Facebook Like Button