Ovaj tjedan chef Zoran Ožegović iznenađuje nas novim receptom za ukusan desert, a to je osvježavajući semifreddo s bosiljkom i ružmarinom.
Semifreddo je osvježavajuća poslastica i lagani desert koji mnogi obožavaju, a ovaj s bosiljkom i ružmarinom biti će ukusna slastica koju ćete obožavati poslužiti nakon ručka.
Sastojci za semifreddo sa bosiljkom i ružmarinom(za 4 osobe)
Za nadjev:
Hulala vrhnje za slag
Bosiljak
Ruzmarin
Za prhko tijesto:
Žumance
Šećer
Voda
Šećer i vodu pomješamo i stavimo na štednjak na laganu vatru da se istopi šećer i da se napravi sirup. Žumance odvojimo od bjelanca i stavimo na paru i lagano lupkamo uz dodavanje hladnog sirupa koji smo prethodno skuhali.
I dalje konstantno lupkamo namirnice na pari ali pazimo da vatra nije prejaka da se jaja ne bi skuhala.
Miješamo tako otprilike 10 min dok se smjesa ne napuhne i dok ne bude gusta.
Stavimo je hladiti tako što je stavimo u mikser i uključimo na brzinu 1 i ostavimo da se tako ohladi. Posebno mikserom izmiješamo šlag u jako tvrdu masu i te dvije smjese na kraju pomiješamo ručno u jedno. Na kraju dodamo krokante.
Dobar tek!
Tekst: Zoran Ožegović