Sočni kolač od mrkve lagan za pripremu

Recept za jednostavni i sočan kolač od mrkve koji se lagano i brzo priprema.

Upoznajmo usput i sva sjajna svojstva mrkve

> Mrkva se koristi kao izvor beta karotena i antioksidanata kao što su tokoferol, vitamini A i E.
> Stimulira obnovu stanica kože i vraća joj elastičnost, održavajući je glatkom i pružajući joj zdravi sjaj.
> Također pruža krasan zlatni ten i pomaže u zaštiti kože od štetnih utjecaja UV zračenja.
> Korisna je u liječenju dermatitisa, ekcema, psorijaze i bora.
> Može djelovati protiv dijabetesa i kolesterola, a pomaže u regeneraciji jetre.

Sastojci za recept
300 g brašna
200 g šećera
1 čajna žličica sode bikarbone
2 žličice cimeta
1/2 žličice soli
3 veča jaja
1 1/2 dcl ulja
200 g sitno naribane mrkve
1 vanili šećer

sitno nasjeckani orasi
grožđice

Priprema
U veću zdjelu pomiješajte brašno, šećer, cimet, sodu bikarbonu i sol. Dodajte ulje i jaja te dobro izmješajte u ujednačenu smjesu te na kraju dodaje mrkvu.

Po želji u smjesu možete umješati šaku nasjeckanih oraha ili suhe grožđice koje ste namočili u rumu.

Smjesu ulijte u namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje. Peći na 200°C 45-50 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredini lima ne bude čista.

Ohladite kolač od mrkve, posipajte s šećerom u prahu i poslužite uz šalicu kave ili čaja.

Facebook Like Button