Rižoto sa sušenim rajčicama osvaja nepca na prvu

Ovaj rižoto sa sušenim rajčicama, i za one koji vole nove okuse pjenušcem, pravo je osvježenje na nepcu, a recept je jednostavan i brz za pripremu ručka ili fine večere.

Ako ste ostali bez ideja što bi ste htjeli kuhati, a da je brzo gotovo, ovaj recept za rižoto sa sušenim rajčicama naprosto će vas oduševiti :) , a pripremanje recepta zaista ne zahtijeva puno vremena.
Ako želite isprobati nešto novo, svježe i bogato zdravim namirnicama, stavite pregaču i iznenadite sebe i svoje najbliže ukusnim objedom.

Sastojci za recept rižota sa sušenim rajčicama i pšjenušcem:

350 g riže (najbolje dugo zrno)
100 g sušenih rajčica
1 manji luk
malo maslinovog ulja
soli po potrebi
temeljac (ili posoljena voda)
malo maslaca
2 dl pjenušca extra brut

Priprema recepta:

Luk sitno nasjeckati i pirjati na maslinovom ulju. Zatim dodati rižu i preliti je s temeljcem, te malo posoliti (ili staviti Vegetu). Ako nemate pripremljen temeljac rižu se može preliti i s mlakom slanom vodom.

Kuhati rižu prema uputama na pakiranju. Povremeno promiješati. Otprilike 5 minute prije kraja kuhanja riže dodati sušenu rajčicu i sve zaliti pjenušce.

Uz lagano miješanje čekati da se riža potpuno skuha, te na kraju kad maknete lonac s vatre u rižu dodajte 1 žlicu maslaca i dobro izmiješajte. Rižoto je gotov, ali ga je najbolje ostaviti još 2-3 minute da se maslac otopi i da rižoto postane kremast.

Tako pripremljen rižoto vrlo brzo je gotov, a najbolje ga je poslužiti s piletinom (pileći file, batak ili krilca).

Ostatak pjenušca MISAL Prestige extra brut predlažemo da popijete kao aperitiv.

Tekst i fotografije: Ana Peršurić

Facebook Like Button