Cimetom do ljepote kroz jednostavnu primjenu

Cimet je zasigurno začin koji čuva vaše zdravlje, ali i odličan kozmetički saveznik u ljepoti.
Sigurno u svom kuhinjskom ormariću već imate dragocjeni začin cimet, taj ukusan začin za vaša jela. No, da li znate on može donijeti beskrajno puno benefita za vašu kožu?

Cimet ne mora služiti samo za kuhanje i obogaćivanje okusa jelima…
Bogat antioksidansima, antibakterijskim i protuupalnim djelovanjima, idealan je za njegu vaše kože. Dostupan je u obliku praha, eteričnog ulja i štapića

Možda ćete ga upravo nakon ovog članka premjestiti iz kuhinjskog ormara i u kozmetički ormarić
Dezinfekcija ruku

Samo s nekoliko kapi eteričnog ulja možete dezinficirajte svoje ruke. Cimetovo antibakterijsko djelovanje vaše će ruke učiniti potpuno čistima ali i izuzetno mekšima.

Pomaže u borbi protiv akni

Istraživanja su pokazala da je cimet na prvom mjestu, ako se borite protiv akni. Cimet svojim svojstvima može pomoći pri ubijanju bakterija koje uzrokuju akne, a najčešće se primjenjuje cimetovo ulje ili začinski prah.

Ako pomiješate cimet sa žličicom meda, dobiti ćete smjesu koju ćete moći primijeniti na lice, a time ćete zaustaviti stvaranje akni i istovremeno povratiti svojoj koži vlažnost.
Ovu smjesu držite na licu desetak minuta te ju koristite jedanput do dva puta tjedno.

cimet_1
 

OVDJE saznajte i za ukusan recept za vašu omiljenu kavu u kojoj je sjajan dodatak upravo cimet

Javorov latte s cimetom – recept za zimsku kavu
A OVDJE vam donosimo sjajan recept za napitak od jabuke i cimeta u vrijeme kada nam najviše trebaju

Osvježivač daha

Često možemo pronaći u prirodnim proizvodima, kao što su to zubne paste ili tekućine za ispiranje usta, upravo cimet. Toliko je djelotvoran da će vaša usta potpuno dezinficirati ali i osvježiti dah u trenu oka.
U kućnoj radinosti dovoljno je skuhati čaj od cimeta te isprati njime usnu šupljinu, ili možete naprosto prožvakati cimetov štapić.

Piling za tijelo

Pokušajte pomiješati pola šalice kokosovog ulja (pazite na njezinu temperaturu) s dvije šalice šećera, žlicom cimeta te dvije žličice meda. Tu smjesu stavite na svoje tijelo i dobro protrljajte kako bi ste uklonili sve mrtve stanice na koži, koja će poslije blistati i biti ugodno mekana i baršunasta na dodir.

Cimet je saveznik vaše kose i kod ispadanja

Maska od cimeta pomoći će vam kod ispadanja kose. Za nju vam je potrebno jedno jaje, dvije žlice cimeta, pola šalice ugrijanog maslinovog ulja te med.
Smjesu dobro promiješajte te nanesite na svoju mokru kosu i ostavite ju da djeluje do 15 minuta. Nakon toga, kosu dobro pročešljajte i isperite šamponom.

Isprobajte ove savjete, oduševiti ćete se!

Facebook Like Button