Grand hotel Elaphusa

Kada pomislimo na otok Brač i grad Bol, prvo što nam padne na pamet je plaža Zlatni rat.

No, nakon našeg posjeta Bolu, zaključili smo da Zlatni rat nije jedina zvijezda ovog idiličnog mjesta, već i prekrasan Grand hotel Elaphusa. Hotel Grand Elaphusa je ekskluzivni hotel s četiri zvjezdice za koje s pravom možemo reći da je jedan od najljepših hotela smještenih u Bolu, na otoku Braču. Mi kažemo najljepši, a stručnjaci kažu najbolji.

Hotel Elaphusa

Smješten u prekrasnoj prirodi i u neposrednoj blizini mora, hotel je okružen maslinama, borovima i ostalim raznovrsnim ljekovitim biljkama, koji pružaju sliku netaknute prirode. Pomno odabrana boja fasade čini vanjski izgled hotela toplijim, a navečer uz razigranost led osvjetljenja i noćnih sjena izdvaja ga od ostalih hotela u susjedstvu. Uočava se da je unutrašnjem uređenju posvećena posebna pažnja. Uz odabir najkvalitetnijeg kamena u kombinaciji s luksuznim namještajem. Zidovi hotela ukrašeni su s više od nekoliko tisuća slika i fotografija koje svakog gosta uvode u priču o hrvatskom moru.

Na recepciji nas je dočekalo ljubazno i stručno osoblje s kojim se možete sporazumjeti na čak pet jezika: engleskom, njemačkom, ruskom, francuskom i talijanskom. Dok čekate ključeve, odnosno chip – kartice za svoju sobu, u predvorju možete uživati u prekrasnim mega velikim naslonjačima u kojima ćete se osjećati kao kraljevi ili kraljice. Vjerujte nam, ne pretjerujemo, zaista je tako.

 

Sobe i apartmani

Hotel raspolaže s 300 elegantnih uređenih soba te 6 apartmana, koji su raspoređeni u četiri hotelska bloka. Sobe se dijele na standard sobe, standard sobe s pogledom na more, superior sobe, superior sobe s pogledom na more, junior apartmane te apartmane. Unutar klimatiziranih soba nalazi se prostrana kupaonicu sa sušilom za kosu i potrebnim preparatima za njegu tijela i kose. Soba raspolaže s telefonom, internetom, satelitskom televizijom, minibarom i sigurnosnim sefom. Za svaku pohvalu je vrlo moderno uređenje soba, a s obzirom na lokaciju hotela možete dobiti sobu s prekrasnim pogledom na blistavo more, prelijepi izduženi otok Hvar i jedinstvenu, šljunčanu plažu Zlatni rat. Dok sjedite u večernjim satima na balkonu i opuštate se, bolji pogled vam u tom trenutku niti mašta neće moći pružiti.

Hotel Elaphusa sobe

 

Restorani hotela

Za vrijeme svog boravka uživali smo u specijalitetima domaće dalmatinske kuhinje koje za goste svakodnevno pripremaju fantastični kuhari hotela. Doručak je raznovrstan, a bogati izbor hrane dobro nas je pripremio za dnevne aktivnosti. Uz ručak i večeru upoznati ćete se s gastronomskom i vinskom ponudom otoka Brača. U restoranu smo svaki puta bili usluženi s ljubavlju i pažnjom, a zanimljivo je da je osoblje otvoreno, spremno na neobvezni razgovor, nasmijano, ali krajnje diskretno tako da se zaista osjećate udomaćeno kroz jako kratko vrijeme.
Kada poželite na svojim nepcima osjetiti okuse tradicionalne kuhinje, posjetite restoran „Tavern Vallum“, koji će Vas očarati svojim mitskim ambijentom čiji je interijer pomno osmišljen i zaista se osjećate kao da ste na Olimpu. Sve je podređeno gostu i užicima svih osjetila. Od ukusnih svježih delicija, savršeno biranih vina do ambijentalne glazbe. Mjesto je to u kojem možete, dok uživate u hrani, na zidovima iščitati legende, a svoje uzvanike i prijatelje iznenaditi izborom restorana u kojeg će se poželjeti vratiti.

Tavern Vallum

 

Sadržaj hotela

Hotel Elaphusa ima luksuzan vanjski bazen uz kojeg možete uživati na suncu s direktnim pogledom na more.
Uvečer se možete osvježiti uz bar ili zabaviti kuglanjem u izvrsnoj kuglani hotela, a nakon svega se rasplesati u noćnom klubu Ella. Ako imate djecu od četiri do osam godina možete im omogućiti da uživaju u mini clubu u kojem će ih dočekati animatori spremni za nezaboravnu zabavu.
Ako ste došli u hotel zbog posla možete uživati u jednoj od pet odlično opremljenih konferencijskih dvorana.

Vanjski-bazen

 

Thalasso wellness

Kada bismo trebali opisati Thalasso wellness, opisali bismo ga kao „autentičnu oazu udobnosti“. Zamislite dan u kojem svoje vrijeme provodite šetajući se zelenim krajolikom te kupanjem u kristalnom, čistom moru, a navečer se počastite odlaskom u Thalasso wellness, gdje ćete si moći priuštiti masažu i/ili fantastičan spa tretman. Primamljivo, zar ne?! U ovom najvećem wellnessu na Braču Spa tretmani i masaže baziraju se na morskoj vodi. Mi smo se iz prve ruke uvjerili u utjecaj turske, rimske, infracrvene i bio saune, te smo uz hidromasažu, veliki whirlpool i relax zonu, osjetili mir koji smo dugo vremena čekali. Uz ugodan miris eteričnih ulja, svježeg voća, biljnih i voćnih čajeva te najbitnijeg mira, vratila nam se životna energija i optimizam.

Thalasso wellness

 

Okolina hotela

Odmah ispred hotela nalazi se plaža „Borak“, a nekoliko minuta, lagane šetnjice, doći ćete do prekrasne, najfotografiranije plaže Hrvatske, šljunčane plaže, Zlatni rat.
Ako se odlučite na sportske aktivnosti, vjerujemo da ćete biti oduševljeni kada Vam kažemo koje aktivnosti su vam sve na raspolaganju; od ronjenja pa sve do jedrenja, odbojke na pijesku, fitnessa, nogometa, košarke, ping-ponga, ali i 26 teniskih zemljanih terena.

Aktivnosti

No, to nije sve. Spojite povijest i sadašnjost te se svakako odlučite na izlet do fantastične Zmajeve špilje i Pustinje Blaca.

Zmajeva-spilja

Oduševit će vas prekrasna šetnica uz more kada ćete šećući moći razgledati izložbu kamenih skulptura „u živo“. Obvezno posjetite Dominikanski samostan s crkvom te raskošnim vrtom i Crkvu Svetog Ivana i Teodora.

U centru Bola svakako preporučujemo razgled i kušanje izvrsnih Andabak vina u prvoj Dalmatinskoj vinskoj zadruzi i posjet Galeriji Branislav Dešković.

Bol-luka

 

Izdvajamo

> Ono što nas je dodatno iznenadilo je potpuna prilagodba hotela osobama s invaliditetom. Hotel pruža prilagođene sobe te direktnu povezanost lifta i restorana.
> Oduševila nas je vinska karata sa sjajnim vinima iz bračkih vinograda
> Preporučujemo autentičnu „Bračku masažu“ koja se sastoji od masaže s maslinovim uljem i uljem koštica grožđa, te „Vinsku rapsodiju otoka Brača“ koji uključuje kupku, masažu tijela ili lica na bazi lavande, ulja grožđanih sjemenki, citrusa, metvice i ružmarina.
> Izdvajamo i „Thalasso terapiju“ koja pruža specijalizirane Thalasso tretmane, među kojima su i kupka morskim algama, Mer & Sense, piling tijela i umatanje morskim algama, thalgomince, slim & sculpt, aromaceane te indoceane spa ritual.

Hotel Grand Elaphusa
Adresa:
Put Zlatnog rata 46,
21420, Bol, Brač
Telefon: 021 635 210

logo

 

Facebook Like Button