7 najskupljih novogodišnjih šampanjca u Hrvatskoj

Period proslave Nove godine lagano nam se približava, a nezaobilazni dio svakog slavlja je legendarni šampanjac koji konzumiramo uglavnom na proslavama poput novogodišnje noći i tradicionalnim okupljanima.

Porijeklo naziva šampanjca dolazi nam od imena francuske pokrajine Champagni smještene na samom jugu Francuske, a upravo je šampanjac njihov zaštitni znak i nacionalni proizvod. Danas u svijetu postoje mnoge vrste šampanjaca, a mi vam u narednom tekstu donosimo listu „najskupljih“ šampanjaca koje možete pronaći na području Hrvatske. Mnoge šampanjce koje svrstavamo u kategoriju najskupljih ne možemo pronaći kod nas, budući da su u limitiranim izdanjima, specijalnim restoranima ili se jednostavno ne dostavljaju u malim količinama. Otkrijte sami čaroliju pjenušavog vina i uživajte u okusu koji se stvarao godinama na zadovoljstvo svih nas.

 

Krug 2000

Jedan od skupljih šampanjaca na našem tržištu je posebno izdanje Krug 2000 vinarije Krug. Mnogi ga nazivaju vintage šampanjcem upravo zbog posebnog intenziteta, pitkosti, a u Francuskoj se još popularno naziva i „romantični šampanjac“. Prosječna cijena boce iznosi oko 1800,00kn.
Više informacija

 

Taittinger, Comtes de Champagne 2005

Poznati francuski proizvođač Tatttinger iza sebe ima nekoliko dobrih vrsta šampanjca, no stručnjaci kao najznačajniji izdvajaju Taittinger, Comtes de Champagne 2005. Ističe se zbog odličnog okusa i voćnim elementima koji ga čine voćno kremastim. Ovisno o dućanu gdje ga kupite cijena varira od 900,00-1000,00kn.
Više informacija

 

Dom Perignon

Jedan od najzvučnijih šampanjaca dobio je ime po slijepom redovniku koji je najzaslužniji zašto je danas šampanjac vrhunsko piće. Stručnjaci najviše izdvajaju Dom Perignon 2004. Cijena ovih šampanjaca iznosi oko 1000,00 kn na dalje.
Više informacija

 

Tomac, Amfora

Obitelj Tomac iz Jastrebarskog jedna je od onih koja proizvodi vino u znamenitim amforama. Ako volite nešto elegantno s voćnom aromom ovo je idealno pjenušavo vino za vas. Prosječna cijena mu je oko 300,00kn.
Više informacija

 

Tomac, Diplomat

Klasično pjenušavo vino preporuka je za novogodišnje blagdane. Okvirna cijena ovog pjenušca je oko 200,00kn.
Više informacija

 

Adami, Proseco

Još jedan klasični pjenušac idealan za proslavu Nove godine dostupan je na području lijepe naše, a cijena mu je oko 300,00kn.
Više informacija

 

Clai pjenušac

Istarskih proizvođač zasigurno je zaslužio mjesto na našoj listi odličnih šampanjaca. Ovaj šampanjac proizvodi se klasičnom metodom dozrijevanja u boci, a karakterizira ga svježina što se osjeća već pri prvom gutljaju. Cijena mu iznosi oko 150,00kn.

Autor: Marina Jakšić
Fotografija: Jofo

Facebook Like Button