Zavirite u elegantnu Villu Renata

Otok Murter vole mnogi samozatajni gosti, ljudi koji znaju prepoznati dragulj u Jadranu.

Otok je to čiji stanovnici primaju u svoje okrilje mnoge poznate osobe kojima je dosadila medijska pažnja i koji žele svoj odmor provesti u idili svoje obitelji ili prijatelja uz savršene okuse vina i specijaliteta koji će biti servirani samo na njihovom stolu.

villa-renata-uredjene

Na murterskom otoku jednu od najljepših pozicija zauzela je „Villa Renata“ koja u svojim zidinama omogućava gostima potpunu anonimnost i uživanje u svakom intimnom trenutku.

Smještaj i uređenje

Villa Renata u kojoj smo boravili odgovorila nam je u razgledu na mnoga pitanja koje postavljaju gosti koji žele potpuni luksuz, vrhunski servis u svakom trenutku i na kraju najpoželjnije delicije i vinsku kapljicu iz kraja u kojem borave.

terasa-1

U iznimno luksuzno namještenom prostoru u donjoj etaži ville kroz velika staklena vrata s drvenim kapcima, u stilu toskanskih luksuznih kuća, ugledali smo terasu s namještajem od kovana željeza sa stolovima za 12 osoba koji i više nego nadopunjava izgled kuće koja je u cijelosti izgrađena od kamena. Pogled iz kuće ili sa same terase, koja zamislite ima podno grijanje, ostavlja bez daha.

Savršeno uređen vrt s biljkama različitih vrsta omamljuju svojim egzotičnim mirisima, a posebno izgrađena sjenica poziva sa svojim otvorenim ložištem na pripremu različitih domaćih specijaliteta, a gotovo sve začine možete ubrati sami. No ono što svakako oduševljava svakog gosta ove kuće jest veliki bazen s odvojenim jacuzzi prostorom i slapom koji teče iz kamenih blokova poslaganim u stilu čuvene Fontane Di Trevi.

Dio ove luksuzne slike čini i još jedna manja kamena kućica pokraj bazena koja osim što služi kao dobra hladna ostava u vrućim ljetnim danima, ima ugrađeni bogato opremljen muzički mehanizam koji pokrenut ispunjava cijeli vanjski prostor glazbom za trenutke opuštanja ili vrtne zabave na bazenu.

villa-renata-bazen

Nakon što smo se osvježili čašom dobro rashlađenog pjenušca, koji su nam ponudili ljubazni domaćini, razgledali smo donju etažu koja se sastoji od kuhinje namještene u rustikalnom stilu, velikog dnevnog boravka te još tri spavaće sobe i dvije kupaonice.

Sve sobe imaju na prozorima ugrađene pokretne mrežice protiv insekata, drvene kapke za zamračivanje, a od tehnologije ćemo spomenuti da su na raspolaganju veliki plazma televizori u svakoj od soba te iznimno moderna muzička linija i fantastično ozvučenje u dnevnom boravku i na terasi. Sve sobe, uključujući i prostrani dnevni boravak, opremljeni su vrhunskim namještajem, velikim bračnim krevetima i ukrasima koji pridonose potpunom estetskom užitku.

villa-renata-unutrasnjost

Apartmani

Ova Villa može primiti obitelji s više djece jer posjeduje još dva potpuno odvojena apartmana na prvoj etaži, a također se može unajmiti i pojedinačno po etažama u slučaju boravka više gostiju. Naime, iz prednjeg dijela iznimno velikog dvorišta, u kojem su smještene čak dva natkrivena prostora za automobile ili čamce, stepenicama se penje na manju terasu s pogledom na more s koje se ulazi u dva odvojena dvosobna apartmana.

Svaki od njih jednako odiše prekrasnim uređenjem, ali i potrebnom aparaturom na koje je navikao svaki suvremeni čovjek. Osjećaju udobnosti doprinose različito obojeni zidovi i sobna posteljina koja oduševljava svojim uzorcima. Svaki od apartmana ima i pogled na bazen i vrt što doprinosi potpunom užitku odmora.

murter

Okolina

Kada poželite prošetati izvan Ville naići ćete na uređenu veliku gradsku plažu te bezbroj ugodnih kafića i restorana. Murter je poznat po pružanju usluga modernim gostima koji žele okusiti dašak Mediterana i tradicionalnih okusa i mirisa, ali se ne odriču visokih standarda u svom boravku. Restorani su opskrbljeni vrhunskim vinima gdje se obraća velika pozornost na čaše koje odgovaraju ispijanju pojedinog vina, odlično pripremljenom hranom i educiranim osobljem.

U centru smo razgledali brojne suvenirnice koje u svojoj ponudi nude unikatne ručno izrađene predmete, a i na dućane koji nude rjeđe vrste sireva i posebnih prirodnih ulja i vina.

villa-renata-dvoriste

Preporuka restorana s odličnom pozicijom i ponudom jadranskih specijaliteta

> Konoba Boba raj za morske delicije – zadesite li se slučajno na danu izvorne bosanske kuhinje u ovoj konobi oduševit će vas specijaliteti sarajevskih vrhunskih kuhara
> Restoran Fabro – ovaj restoran opskrbljuju murterski ribari, a sve ostale namirnice uzimaju se isključivo od domaćeg stanovništva. Za prste polizati!

Preporuka dućana

Bread&Pit – mali dućan s odličnim izborom vina, pršuta, sireva, kavijara, iznimnih domaćih ulja, maslina

terasa

Izdvajamo

> Zbog svoje blizine Murter je idealno mjesto za mnoge izlete u prirodi. Svega nekoliko kilometara udaljeno je fascinantno otočje Kornati, rijeka Krka s predivnim slapovima i jedan od gradova Dalmacije poput starog grada Šibenika gdje se svakako treba doživjeti povijest toga grada
> Čuli smo već da su ovdje boravile mnoge poznate osobe iz Hrvatske i svijeta i da ih je svakom sezonom sve više što nas nakon našeg boravka na ovom prekrasnom otoku nije nimalo iznenadilo

Kontakt Villa Renata
Tekst: Diana Mikloš
Fotografije: Diana Mikloš

Facebook Like Button