Kaneloni s mesom je recept kojem nećete odoljeti

Kaneloni su zapravo zapečene punjene cjevčice od tijesta, a danas vam donosimo recept za kanelone koje možete ispuniti ukusnim mljevenim mesom.
Prema želji onoga tko izrađuje recept, smjesa za punjenje kanelona može varirati od mljevenog ili nasjeckanog bijelog ili crvenog mesa pa do povrća ili sira. U južnoj Americi se radi varijanta sa palačinkama a u Italiji postoje varijante i sa kuhanim tijestom.

Sastojci za palačinke
100 g brašna
2-3 jaja
sol, maslinovo ulje

Sastojci za punjenje
200 g miješanog mljevenog mesa
250 g špinata
oregano, peršin,
2 -3 jaja
2 žličice mrvica
sol
ekstrakt od rajčice
malo maslaca
naribanog sira

Priprema recepta
Od brašna, jaja, soli i 1/8 l vode izmiješamo tijesto slično kao za palačinke. Ostavimo dva sata da odstoji a zatim u tavi na vrućem ulju ispečemo malene tanke palačinke.

Meso, nasjeckani špinat i začine prepržimo na ulju i ostavimo da se ohlade a zatim dodajemo jaja, mrvice i ekstrakt rajčice i izmješamo sastojke. Tom smjesom premažemo palačinke, zamotamo ih i položimo u vatrostalni oblik premazan maslacom. Po vrhu stavimo hrpice maslaca i pospipamo naribanim sirom.

Pečemo u pećnici na otprilike 200° C dok se ne napravi kora. Otprilike 12 – 15 minuta.
Uz kanelone se poslužuje pikantno začinjen umak od rajčica i salata.

Dobra tek!

Fotografija: Bill Hertha

Facebook Like Button