Leonardo Gospodnetić

„ Uvijek postoji nešto zbog čega možemo biti sretni“.

Sreća – Zdravlje – Divine Health Program -Tehnike disanja – meditacija – rekreacija – Divine Yoga – Snaga Uma – Sklad s prirodom – Zdrava prehrana – Izvori energije – Upoznaj samog sebe

O MENI…
Kada me pitate tko sam, reći ću vam da proces spoznaje još traje…Ono što sam siguran je da sam osoba koja je došla na ovu zemlju naučiti nešto više o biti i svrsi života te da to želim podijeliti s drugima. Za početak, predstavit ću vam onih par detalja po kojima ćete me moći prepoznati….
Moje ime je Leonardo i poznat sam po tome što se konstantno smijem. Pa čak se i sada smijem dok ovo pišem. Što god da radim, radim s pozitivnim stavom zbog kojeg mi ništa nije teško. Zbog toga sam jako omiljen među svojim kolegama. Često mi znaju reći: “Pa dobro, Leo, jesi li ti ikada ljut i ozbiljan?” A ja im odgovorim: „ Vjerojatno ponekad u snu.“
Magistrirao sam na kineziološkom fakultetu, učitelj sam Divine Health Programa za odrasle i djecu kao i Divine Yoge te sam učitelj i Tibetanskog Usui Reiki-a. Godinama se također bavim jednom predivnom metodom iscijeljivanja putem tretmana na daljinu koja se zove Esenska anđeoska medicina – Kristova medicina. Ovo znanje mi je omogućilo da pomažem svima koji su me zamolili za pomoć putem tretmana na daljinu. Zanimaju me znanja i discipline koje mogu pomoći čovječanstvu na bilo koji način. Jednostavno, to me čini sretnim.

Moje radno iskustvo seže od animatora u rekreaciji u hotelima poput Le Meridien Lava u Splitu, Grand hotela Elaphuse na Bolu, Country Inn-a u Jaipuru u Indiji. Dakle, kao animator prenosio sam razna znanja od joge do kineziterapije, vodio školu plivanja te razne zabavne i edukacijske programe i sadržaje. Osim animacije u hotelima, radio sam i kao animator u trgovačkim centrima. Volontirao sam i s osobama s multiplom sklerozom prenoseći im tehnike samopomoći. Puno iskustva imam u vođenju satova joge, također sam sam radio kao profesor i kao pripravnik u osnovnoj školi. Uz sve to držim javna edukativna predavanja i seminare o poboljšanju zdravlja i kvalitete života za sve dobne skupine u sklopu međunarodne organizacije Divine Energy Park te s kolegama iz Divine Energy Parka surađujem s hotelima i vilama upotpunjujući njihovu wellness ponudu i dodatne sadržaje.
Ono što je zajedničko svim ovim poslovima je način na koji prenosim znanja, a to je kroz strast, humor i jednostavnost.

leonardo-gospodnetic-1

KAKO JE SVE POČELO?
Znate onaj osjećaj zarobljenosti u brigama i obvezama vlastitog uma? Kada izađete van s društvom, a konstantno razmišljate što trebate učiniti sutra… Ili kad imate osjećaj da vam konstantno nešto nedostaje da biste bili ispunjeni, da morate nešto uraditi i da ćete biti sretni tek kad to uradite ? Ja sam se želio osloboditi toga i želio sam naučiti uživati u sadašnjem trenutku. Tako sam prije 10-tak godina sreo Swamija Urgayu, dugogodišnjeg učitelja meditacije i završio tečaj meditacije i disanja u međunarodnoj organizaciji Divine Energy Park. Mogu reći da mi je to bila jedna od najboljih odluka u životu i da sam doživio, što bi se reklo, preporod. Od tada se bavim oplemenjivanjem vlastitog života. Ono, u što vjerujem i što mi je glavno gorivo i motiv za trud i konstantan rad, je ideja da oplemenjujući sebe oplemenjujem i druge. Iz želje da prenosim isto to znanje koje je i meni pomoglo, odlučio sam postati učitelj tog antistresnog programa pod imenom Divine Health Program, za kojeg sam se školovao 3 godine u Divine Energy Parku. Naravno, iako sam osposobljen kao Učitelj Divine-a i joge, proces učenja nikada ne prestaje. U zadnjih 10 godina naučio sam svašta zanimljivo, uglavnom znanje koje može pomoći ljudima u poboljšanju kvalitete života. Budući da mene fasciniraju vrlo jednostavne i praktične stvari, moja iskrena želja je podijeliti to jednostavno znanje i metode sa svima vama.
Ovaj blog je namijenjen svima, od mladih do starijih, koji su željni pozitivnih promjena u svom životu, kao i u životima svojih bližnjih.

Cilj bloga je da vas inspirira da njegujete i razvijate svoje zdravlje, da budete sretni i da izrazite svoje vlastite potencijale, tj. da probudite potencijalnog GENIJA u sebi.
Jedan od ciljeva ovog bloga je da vas inspirira da isprobate jednostavne i praktične metode koje će vam pomoći da lakše održite visok nivo pozitivne energije te kao takvi stvarate i održavate naviku pozitivnog pogleda na situacije, svijet te na sam život….

Lagao bih kad bih rekao kako je sve ovo poput čarobnog štapića, da će svi problemi nestati preko noći. Neće jer nisu ni došli „ preko noći“. Lagao bih i kad bih rekao da primijenjujući ove metode nećete imati i dalje probleme. Imat ćete ih, ali naučit ćete ih drugačije doživljavati. Nije poanta ne imati problem, poanta je ostati pozitivan usred problema. Cilj je znati snositi se s problemima na pozitivan, konstruktivan način i u svakom trenutku zadržati pozitivan stav i unutarnju sreću. Kada to postignemo, tada problemi neće više biti toliko stresni. Za to su potrebni namjera, kontinuiran rad, disciplina, a sve to će stvoriti pozitivne životne navike.

I zato, što god se dogodi…budite pozitivni, pozitivni i samo pozitivni.

Kako kažu, put od 1000 milja započinje prvim korakom….Zato, krenimo u ovu avanturu i učinimo zajedno svijet ljepšim i sretnijim mjestom za život.

Mijenjajući sebe – mijenjamo svijet oko sebe.

Autor: Leonardo Gospodnetić

Facebook Like Button