Pastrva je iznimno fina riba, a ovaj recept za file od pastrve izuzetno je jednostavan za napraviti, a ujedno je prebogat finim slatkim okusima riječne ribe.
Riba je uvijek dobrodošla u prehrani, a pastrva posebno jer je nutricionistički vrlo vrijedna.
Pastrva je odličan izvor esencijalnih ribljih ulja te omega-3 masnim kiselinama, a vrlo je bogata i proteinima koji su dobrodošli svim sportašima ili ljudima koji su aktivniji.
Sastojci za recept:
150 g fileta pastrve po osobi
maslinovo ulje
2 žlice maslaca
Bilje (ružmarin, majčina dušica …)
2-3 režnja češnjaka
2 žlice brašna
Sol i papar
Priprema filea od pastrve:
Stavite filet pastrve bez kostiju, na onu stranu na kojoj joj je koža, u brašno. Pastrvu stavite pržiti, također na onoj strani gdje joj je koža, u maslinovom ulju. Dodajte maslac, sve začine i poškropite ribu s uljem dok ju pržite. Ne okrećite ribu, osim možda na kraju, kada je riba gotovo spremna za serviranje.
Dobra tek!
Recept omogućio: www.visitgraz.com
Fotografija unutar recepta: Larry