Medenjaci od bundeve ili buče mirisni su desert jeseni

U ovim hladnijim danima medenjaci su uvijek omiljena slastica uz neki fini topli napitak, a još kad se u receptu nađe i ukusna buča ili bundeva, onda su okusi još snažniji i finiji.
Ovaj puta vam donosimo interesantan recept naše čitateljice Ivone koja svoje domaće medenjake priprema od bundeve ili buče, kako želite :) .

Sastojci za recept – medenjaci od buče:
1 Butternut bundeva
2 šalica brašna
1/2 praška za pecivo
2 žličice cimeta
2 jaja
1 šalica smeđeg šećera
120 ml ulja

Priprema recepta:
> ogulite bundevu
> izrežite je na male komadiće i pecite oko 20 min na 200 stupnjeva
> pomiješajte suhe sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umutite jaja i šećer
> dodajte jaja u pire od bundeve i ulje
> na to dodajte i suhe sastojke
> sve izmiješajte
> malom žlicom oblikujte željene medenjake i pecite 16 minuta na 160 stupnjeva

Dobar tek!

Recept: Ivona Mihaljević

Facebook Like Button