Dragulj Vodica hotel Olympia

Iako su Vodice površinski malene za vrijeme turističke sezone ovdje je teško pronaći krevet više. Dobar marketing i turistička promocija svrstali su Vodice na poželjna mjesto koje se uz Dubrovnik, Hvar, Brač i Istru nude stranim turistima kao idealno mjesto za ljetovanje. Vodice službeno pripadaju pod šibensko-kninsku županiju, a grad i luka nalaze se na sjeverozapadnom kraju Šibenskog kanala.

Kralj s 4 zvjezdice – Hotel Olympia

Hotel Olympia smješten nedaleko od centra Vodica i nalazi svega 50 metara od mora, a njegove 4 zvjezdice daju garanciju za uslugu kakva se i očekuje od ljubaznog osoblja i sadržaja samog hotela. Impozantna moderna arhitektura koja dominira prostorom savršeno se uklapa u okolinu jer hoteli izgledom nalikuju na luksuzne brodove za daleka putovanja. Hotel je idealan spoj tradicionalnog i suvremenog uređenja s moderno opremljenim sobama, apartmanima te restoranima za ukusne gastronomske užitke.

hotel-olympia-1

Izdvojeno:

> Restoran Olympia nudi bogate mirise i okuse tradicionalne dalmatinske kuhinje, ali i kontinentalne specijalitete. Bogati buffet ističe se velikim brojem hladnih i toplih predjela te glavnih jela internacionalne i tradicionalne kuhinje.
> Bogata vinska karta oduševiti će ljubitelje vina koji strasno vole sljubljivati fine zalogaje i vinske okuse
Sadržaj hotela

Hotel Olympia ističe i po još jednoj zanimljivosti koja je izgrađena na bazi pažljivo izgrađenog sustava rada od čak 40 godina, naime njegova vrata otvorena tijekom cijele godine, a ne samo sezonski.

hotel-olympia-2

Za goste koji žele odmarati i prepustiti se mirisima mora i sunca idealni su bazeni zanimljivog dizajna na kojima se može bezbrižno plivati, sunčati ili uživati u osvježavajućim pićima koje će donijeti i spraviti ljubazno osoblje. Ljubitelji koktela mogu ih guštirati u ekskluzivnim beach barovima sa pogledom iz snova.

No, bilo da je ljeto ili zima u Olympia Life wellness centru svaki se gost može bezbrižno prepustiti stručnim rukama masera i fizioterapeuta u širokoj ponudi masaža, tretmana i opuštajućih rituala, a Spa i relax zona uključuje prostor za opuštanje, parnu kupelj te finsku saunu.

hotel-olympia-3

Izdvojeno:

> U sklopu Olympia Life wellness centra nalazi se i klimatizirana teretana opremljena suvremenim fitness spravama te utezima i drugim rekvizitima za trening.
Bogati sadržaji okolice

Dio središnje Dalmacije u čijem su sastavu i popularne Vodice izuzetno je bogat kraj s povijesno kulturnim znamenitostima i prirodnim bogatstvima zbog koji dolaze ne samo turisti već i arheolozi, povjesničari umjetnosti ili prirodoznanci iz cijelog svijeta.

Što ovaj kraj čini tako specifičnim i privlačnim saznajte
U hotelu Olympia nalazi se turistička agencija s raznovrsnom ponudom izleta, od kojih su neki na vrhu top ljestvice posjećenosti.

Plitvička jezera

> Kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. To je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park.

plitvicka-jezera

Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti jesenjih boja, šumske staze i drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom, 1979. godine, među prvima u svijetu. Park je podijeljen na užu i širu zonu prema stupnju zaštite.
Na Plitvičkim jezerima nalazi se i izvor rijeke Korane, koja se napaja vodom iz jezera. Klima u nacionalnom parku je umjerena planinska.

Nacionalni park Krka

> Nacionalni park Krka svoj statu dobio je 1985. godine i sedmi je Nacionalni park Hrvatske. Smješten je u cijelosti na području Šibensko-kninske županije, a obuhvaća površinu od 109 km2 uz tok Krke – dva kilometra nizvodno od Knina do Skradina i donji tok Čikole. Rijeka Krka izvire u podnožju planine Dinare, 3,5 km sjeveroistočno od Knina podno 22 m visokog, zimi bučnog a ljeti bezvodnog Topoljskog slapa, Velikog buka ili Krčića slapa. Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m Krka je prirodni i krški fenomen.

kanjon-krke

Kornati

> “Posljednjeg dana stvaranja svijeta Bog je želio okruniti svoje djelo i tako je stvorio Kornate prosuvši suze, zvijezde i uzdahe” – napisao je George Bernard Shaw.
Prema legendi, Kornati su nastali od nešto bijelog stijenja koje je Bogu preostalo pri stvaranju svijeta, te ih razbaca i odluci da mijenjati ne treba nista.

kornati

I doista, Kornati taj čudesni arhipelag jedinstven je po ljepoti i atraktivnosti i nema mu ravna u europskim pa i svjetskim morima. Jednostavno, nigdje nema toliko hridi, rtova, otoka i otočića, uvala – istinska obećana zemlja za nautičare.
Sastoje od 147 otoka, otočića i hridi ukupne površine 69 km2, a prostiru se od Dugog otoka do Žirja na ukupnoj površini od 320 km2. Od toga nacionalni park obuhvaća 89 otoka.

Kulturno povijesna baština

Nezaobilazna postaja svakog posjeta u ovom kraju svakako je srednjovjekovna tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku. Podignuta je na šezdeset metara visokoj strmoj kamenoj uzvisini koja dominira okolnim akvatorijem. Pod njenim zidinama razvio se Šibenik, najstariji autohtoni hrvatski grad na Jadranu, koji se prvi put spominje na Božić 1066. godine kao mjesto u kojem je boravio hrvatski kralj Petar Krešimir IV. sa svojom dvorskom pratnjom.

sibenik

Smještena je na strateški iznimno povoljnom položaju, na pola puta između antičkih središta Zadra i Splita, u zaštićenom ušću rijeke Krke, te u blizini svih važnijih prometnih puteva u Dalmaciji. Tvrđava ima izuzetno značenje za povijest i urbani razvoj Šibenika. Tvrđava duguje ime crkvi sv. Mihovila, koja se od 12. stoljeća nalazila unutar njenih zidova.

O važnosti ovog mjesta za povijest šibenskog kraja svjedoče brojni arheološki nalazi – od prapovijesne sjekirice, preko rimskih koštanih igala do srednjovjekovne keramike.

Facebook Like Button