JA BiH festival

U Zagrebu će se od 7. do 11. rujna 2016. održati još jedno izdanje JA BiH festivala. Pod simboličnim nazivom 5 dana Sarajeva u Zagrebu, na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavat će se predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja.

Tako će se već u srijedu. 7. rujna 2016. u Galeriji Velvet održati Urbani piknik pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, kojim će se otvoriti Ja BiH festival i na kojem će se uz gastro delicije Bosne i Hercegovine voditi razgovori o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prvu večeri obilježit će koncert renomiranih glazbenika sopranistice Vedrane Šimić iz Tuzle i pijanista Darijana Ivezića iz Zagreba, plesna točka balerine Nadže Pušilo iz Udruženja umjetnika Bell Arte Sarajevo i gastro show Gabriele Ključe i Igora Gudana.

dada-bojan

Drugi dan festivala obilježit će predstavljanje Sarajevo Film Academy film factory izborom studentskih filmova uz najavu suradnje sa Zagreb Film Festivalom. Cilj je poduprijeti razvoj novih umjetničkih talenata u suradnji s afirmiranim profesionalcima i zajedničko istraživanje novih mogućnosti za društveno relevantnu modernu kinematografiju koji će se održati u Muzeju Suvremene Umjetnosti „Kino Metropolis“ s početkom u 19.00 sati. Druga večer festivala završit će književnom večeri i promocijom knjige Borisa Lalića uz moderatoricu Milanu Vlaović (Pivana, Ilica 222) i kabareom „Zabranjene priče –Crvenkapica“ Magacina Kabare Sarajevo.

Treći dan festivala rezerviran je za filmsku i glazbenu noć. Tako će se u Kinu Tuškanac prikazati dokumentarni filmovi „Opsada“ Remy Qourdan, Patrick Chavuler i „ U potrazi za snom“ Mladen Mitrović, dok će svi zaljubljenici dobrog funky zvuka u Pivani od 22 sati uživati u ovoj divljoj i šarmantnoj glazbi benda Billy Andol.

nadza-pusilo

Četvrti dan festivala obilježit će filmska radionica kreativnosti i mašte malog Magacina kabare koja će se održati u Kući Udruga Spajalica (Medulićeva 34/2), a koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu održat će se i promocija slikovnice za djecu „Bajka o mjesecu“ i razni filmovi. Isti dan u Galeriji Kranjčar bit će izložba u sklopu ciklusa Mentalni sklop / Bojan i Dalida Hadžihalilović / Enjoy Sara-Jevo, DESIGN TRIO, Razglednice iz Sarajeva 1993. Izložbu otvara Feđa Vukić. Bogat filmski program istu večer u Kinu Tuškanac s početkom u 21.00.

Zadnja večer festivala obilježit će filmovi Skrivena premijera SFF 2016 „ dokumentarni film i „ Smrt u Sarajevu“ Danis Tanović.

Atraktivan sadržaj i kvalitetan program jamstvo su da će i ovogodišnje izdanje Ja BiH festivala pokazati sve bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, ali i veliku povezanost Zagreba i Sarajeva.

Uz dopuštenje: Priredba (sve fotografije)

Facebook Like Button