Svi proljetni modni trendovi za ovu sezonu na jednom mjestu

Ovog proljeća postoji mnogo zabavnih načina na koji se mogu nositi različiti trendovi, kombinacija trendova, i ideja koje plijene pažnju, a pokušat ćemo ih objedini u jednom članku i s modnih pista spustiti u stvarni život.

Naravno, svrha ovog članka nije prijedlog za kupnju svih mogućih komada odjeće kako bi se pokrili trendovi ove sezone. Bitno je probuditi inspiraciju i doći do ideje koja će nam najbolje pristajati.
Već je opće poznato i dokazano da količina novca s kojom netko raspolaže i mnogo kupljene odjeće ne mora garancija za dobro i ukusno obučenu osobu.

Proći ćemo kroz trenutne trendove u kojima ćete zasigurno prepoznati nekoliko super komada odjeće koje već imate u svom ormaru. Ljepota elegantnog odijevanja je u spoju vintage komada s onim koje već imate u svojoj garderobi iz prethodnih sezona s dodatkom jednog ili dva kvalitetna lijepa komada koje možda želite kupiti.

Uzorci i boje u ovoj modnoj sezoni

Izgleda kako je i modni svijet jednako uzbuđen potencijalom svemirskog putovanja kao i svi ostali koji se pitaju postoji li bolji svijet za nas u svemirskim prostranstvima.
Posebice je zanimljiv i upečatljiv u tome brand Other Stories koji obožava uzorak zvijezda, planeta i događanja u svemiru pa ako volite kroz dan prolaziti i dijelom svoje mašte ovaj proljetni uzorak pun je pogodak za vaše kombinacije.

modni-pregled-002

Zlatna i ostale metalik boje

Metalik, ne samo zlatna već i ostale boje pojavljuju se i dalje ovog proljeća mada su zasjale u kombinacijama već u nizu prošlih modnih sezona. Predivno je vidjeti kako su dizajneri ukomponirali zlatne i srebrne metalik detalje ili kompletne odjevne predmete u svakodnevni izgled. Već su mnoge žene odabrale za svoj omiljeni metalik dio garderobe maxi ženstvene suknje.

haljina haljine fashion

Cvijeće je romantični dio modnog trenda

Bez obzira na doba godine, mislimo da su svi uvijek raspoloženi za cvjetne uzorke, a cvijeće dolazi i ovog proljeća kao uzorak na mnogim komadima odjeće. Predivan je spoj maxi cvjetne haljine s bijelom vesticom ili kardiganom te sandalama ili tenisicama u prijelaznom razdoblju, dok za još hladnijih dana takva haljina može nositi s kožnom jaknom i mekanim proljetnim čizmama na visoke pete.

Zemljane safari nijanse i dalje su modni hit među bojama

Od prigušene kaki do nježne karamel boje ovog proljeća se u dućanima može vidjeti pedeset nijansi takvih tonova. Predivno je u garderobi imati klasični baloner kapučino boje koji možete kombinirati u bezbroj varijanti, a ako želite naglasiti struk stavite preko njega smeđi pojas za totalno ženstvenu kombinaciju. S takvim balonerom za dnevni izgled jako dobro izgledaju antilop čizme ili gležnjače s tamnim trapericama.

Reconstructed traper

Mnogi dizajneri se igraju s traper krpicama ove sezone bilo da se radi o patchwork traper haljinama, suknjama ili rukavima s traper dodanim volanima.

Pink i žuta vjerujte itekako spojive

Jedna od najčešćih kombinacija boja tijekom svih svjetskih dizajnerskih revija za ovu sezonu, a koje su se najviše pojavljivale na modnoj pisti, za ipak netipične boje su pink i žuta.

modni-pregled-003

Tkanine, popularni plise i nabori ostaju dominantni u ženstvenim modnim kombinacijama

Vjerujemo da ćete, ako već niste, ove sezone sigurno nabaviti maxi zlatnu ili srebrnu plisiranu suknju, kao jednom od onih ovogodišnjih komada koje ću zasigurno obožavati.

modni-pregled-004

Pliš ili baršun je apsolutni modni trend

Već smo pisali o plišu kao tkanini sezone. Sviđa nam se kako je mekan i udoban a u isto vrijeme luksuzan i podiže cjelokupni izgled. Ove sezone nemojte zaboraviti obuti baršunaste sandale ili poluotvorene cipelice koje se super kombiniraju s kratkim čarapicama.

SAZNAJTE VIŠE O BOŽANSTVENOM PLIŠU:
Nježni dodir baršuna i kako ga održavati da zadrži svoj kraljevski sjaj

haljina moda fashion žena baršun

Sasvim tanko umjetno krzno za kaputić u vjetrovitim danima

Umjetno krzno imalo je ove sezone veliki odjek na modnim pistama koje su prikazivale modu za sezonu jesen zima, ali su oni ostali vrlo trendi i za proljeće. Ovo je jedan od kaputića koji zasigurno ostavlja nevjerojatan dojam.

modni-pregled-005

Odijela s hlačama povišenog struka

Nove hlače su tanke i šarene te jednako prikladne za plesni podij ili za važan poslovni sastanak. Ove hlače naprosto su božanstvene u svilenoj i baršunastoj varijanti!

modni-pregled-006

Tinsel

Još jedan jako sjajan materijal koji može izgledati poput perja ali nije toliko krhak. Daje dodatni sjaj odjeći ali je manje sjajan od šljokica. Ove sezone vladao je pistama u obliku koktel haljina, laganih jakni ili lepršavih kaputića.

modni-pregled-007

Kožni baloner

Kožni baloner izgleda jako moćno i jako seksi, a odlična je zamjena za kišni kaput zbog svoje vodootpornosti. Ako je baloner dobrog kroja može biti izrazito šik i jedan od najfunkcionalnijih komada proljetne garderobe.

modni-pregled-013

Veliki volani

Često je mnogo toga što vidimo na modnoj pisti pretjerano izvedeno i skoro pa nenosivo. Ove sezone veliki volani ne samo da su nosivi nego i laskaju figuri.
Široki rukavi također su preuzeli modnu pistu. Zaboravite na svoje prosječne dosadne ravne rukave i pozdravite zvono rukave, rukave ukrašene s mašnama i ostalim ukrasnim dodacima..

modni-pregled-008

Komadi nakita i dodataka odjeći koji daju točku na I ove sezone
Choker ogrlice

Bilo što vezali oko vrata ove sezone, bilo da se radi o tankoj kožnoj vrpci povezanoj s mašnom ili tanki svileni šal, dobiti će se trendovski izražaj u svakodnevnom izgledu.

modni-pregled-009

modni-pregled-010

Korzeti i pojasevi

Možda izgledaju malo sado mazo u stvarnom životu no na modnoj pisti korzeti izgledaju stvarno veličanstveno. Super je za vidjeti kako ih dizajneri vrlo vješto ukomponiraju u svakodnevni izgled i modne kombinacije.

modni-pregled-011

Stole za prekrivanje cijele figure

Stole su oduvijek bile jedan od najdivnijih načina s kojima su dizajneri davali završni luksuzni izgled. Ove sezone stole su asimetrično krojene i tako se i nose na tijelu, ponekad spremljene i zataknute ispod pojasa ili nemarno prebačene preko večernjih haljina.

fashion torbice

Kreativni načini nošenja torbe

Dizajnerske torbe postaju sve manje i manje a ove sezone možemo vidjeti mnoštvo novih kreativnih načina nošenja torbica i to ne samo prebačenih preko ramena. Dizajneri su stilizirali torbice za nošenje oko struka, vrata ili zapešća. Slobodno se igrajte s načinom nošenja svoje torbice ovog proljeća:)

modni-pregled-012

Srebrni metalni detalji

Dodajte sjaj svom proljetnom izgledu s metalnim prstenom, brošem ili velikim srebrnim pojasom.

Tanka dolčevita ispod haljine

Ovo je veliki trend kojeg izdvajaju svi modni dizajneri diljem svijeta. Ovaj trend mogu iskoristiti svi bez obzira na građu tijela.

modni-pregled-014

Otkrivena ramena na topovima i haljinama

Pozdrav osamdesetima! Gola ramena su trend kojeg viđamo već tri sezone i ostaje i dalje s nama kroz proljeće i ljeto, a dobro su došli i topići s jednim rukavom kao i haljine koje imaju često velike volančiće.

haljina s jednim rukavom

Trendovi u odjeći nadolazećoj modnoj sezoni 2022.

Najistaknutiji komadi odjeće na modnoj pisti su plavi ogrtači, zeleni baloneri i jakne sa širokim ili “puf” rukavima i ne kombiniraju se samo u dnevnim kombinacijama već i uz večernje haljine.

kapuljača

Kapuljače

Izgleda da su kapuljače zauzele svoje sigurno mjesto i u daljnjoj modnoj sezoni. Super izgleda maxi suknja, gornji dio trenirke koja ima kapuljaču i kao završetak uske visoke čizme ili tenisice.

Mini plašt koji pokriva samo ramena

Ove sezone vidimo mini plašteve u kombinaciji s haljinama i topovima.

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac

Facebook Like Button