Juha od junetine tradicionalan klasik naših trpeza

Juha kao lijek, čuli smo mnogo puta, a i osjetili njene blagodati u hladnim danima ili kada smo trebali dobru okrijepu.
Domaća juha od junetine spada u one “ljekovite” kada su skuhane s pažnjom domaćice koja zna koliko će oduševiti ukućane s jednom od najfinijih juha na svijetu.

Ne zaboravimo još jednu domaću juhu koju zasigurno volite u svom tanjuru, a to je kokošja juha prema domaćem receptu naših baka

Sastojci za recept
500 g junetine
2 l vode
sol žlica papra u zrnu
list lovora
1/2 korijena pastrnjaka s lišćem
4 mrkve
2 korijena peršina
korijen celera
glavica luka
200 g brokule
3 žlice Zvijezda suncokretovog ulja
rezanci za juhu

Priprema recepta
U posudi odgovarajuće veličine zagrijati ulje i popržiti glavicu luka prerezanu na pola. Dodati meso izrezano na sitne komade, veličine zalogaja. Pržiti dvije, tri minute. Zaliti vodom i dodati začine, mrkvu, pastrnjak, celer, peršin.

Kuhati na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša. Pri kraju, po želji dodati povrće koje se brzo kuha, brokula, i rezance.

Recept omogućila: Zvijezda

Facebook Like Button