Talijanski ragu s kobasicama i palentom

Pogledajte kako jednostavno pripremiti talijanski ragu od kobasica i palente ili kako je još u našim krajevima negdje zovu ragu sa žgancima.

Ideja za ukusan ručak ili sočnu večeru je pred vama

Napravite bogatu salatu, ragu s palentom kao glavnim jelom i desert povrh svega.

Recept je jednostavan, a kad ga pripremate možete koristiti i crveno vino, ali možete napraviti i varijantu za sportaše, bez vina odnosno verziju s pravim domaćim pilećim temeljcem.

Sastojci za recept
1/2 većeg luka, sitno nasjeckanog
1 veći režanj češnjaka
1 žlica maslinova ulja
6 srednjih talijanskih kobasica
1/2 žlice ružmarina
1 šalica crvenog vina ili pilećeg temeljca
1 žlica paste od rajčica
400 g cherry rajčica ili pelata
naribani parmezan sir
sol i papar po želji
instant palenta ili je napravite sami prema uputama s ambalaže
gljive po želji

Priprema recepta
Ako koristite kuhane kobasice ne morate ih peći. Pošto sam koristila svježe kobasice stavila sam ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C oko 20 do 30 minuta. Pustite da se ohlade i narežite ih.

Zagrijte ulje na velikoj tavi na srednjoj vatri. Zapecite luk dok ne dobije zlatnu boju te dodajte kobasice, češnjak i kuhajte oko 5 minuta dok kobasica ne dobije lijepu smeđu boju. Ako koristite i gljive dodajte ih sada te kuhajte dok gljive ne omekšaju.

Dodajte vino ili temeljac i prokuhajte još par minuta dok se tekućina malo ne reducira. Dodajte pastu od rajčice i promiješajte a zatim umiješajte rajčice. Dodajte začine, sol i papar prema želji. Pojačajte temperaturu na najviše i zakipite smjesu te potom smanjite na malu temperaturu i pustite da lagano kuha oko 15 minuta dok se tekućina ne reducira ili dok ne dobijete željenu gustoću ragu umaka.

U međuvremenu skuhajte palentu, prema uputama. Dodajte parmezan, i servirajte posluženo s raguom a po vrhu pospite s ostatkom sira i ružmarinom.

Poslužite uz salatu.
Dobar tek!

Recept: s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button