Štikle vječni ženski fetiš

Högl Shoe Fashion donosi pet portreta iznimnih žena i njihove priče o cipelama. U Zagrebu su pred objektivom Igora Šelera pozirale glazbena diva Gabi Novak, doajenka novinarstva Elizabeta Gojan, popularna glumica Hana Hegedušić i prekrasna manekenka Lucija Lugomer, a u Berlinu je Samuel Junus fotografirao modnu ikonu klasike, profesoricu Nataliju Irons.

Teško da ćemo pronaći ijednu ženu koja se ne bi razveselila cipelama kao božićnim darom! Naravno, taj vječiti predmet naših želja dame najčešće odabiru i kupuju same, no zasigurno se ne bi bunile kada bi im netko drag pod borom ostavio poklon-bonove iz Högla. Svaka žena ima poseban stav prema cipelama, osobito kada je dizajn u pitanju, ali jedna stvar je gotovo svima zajednička – vole ih!

Gabi Novak

gabi-novak
Cipele su mi iznimno važne, ne samo kao modni detalj nego i kao pouzdani pratitelj u mom poslu, jer biti cijeli život na pozornici podrazumijeva sate i sate stajanja. Stoga uvijek biram spoj lijepog i udobnog, a to nije uvijek lako pronaći. Högl sam otkrila u Austriji, mnogo prije no što su otvorene trgovine u Hrvatskoj i ostala vjerna klijentica, osobito kada biram cipele u kojima nastupam. Nikada nisam voljela vrtoglavo visoke potpetice i uvijek mi se činilo da neka srednja visina najbolje ističe eleganciju i ženstvenost, a s vremenom sam počela nositi sve niže – one u kojima se najbolje osjećam.

Elizabeta Gojan

elizabeta-gojan
“Daj djevojci prave cipele, i ona može osvojiti svijet!” – tvrdila je Marilyn Monroe. Pa kako njoj ne vjerovati? Još se danas sjećam prvih sandala koje sa odabrala bez imalo utjecaja svojih roditelja.Bile su crvene boje! Doduše, diskretne crvene i s punom petom, ali crvene! S godinama, ukus mi se mijenjao, a s kilogramima i oblik cipela koje nosim. Nekad sam nosila i vrtoglavo visoke potpetice pa iako u njima svaka noga izgleda senzacionalno, danas biram udobno i sigurno – bliže tlu! Još uvijek mi je iznimno važan dizajn te ne posustajem u traganju za tom važnom karakteristikom savršene cipele.

Hana Hegedušić

hana-hegedusic
Naprosto obožavam cipele! Uživam u njima i jednako su mi drage one s visokim potpeticama kao i one potpuno ravne. Volim nositi čizme, čizmice, polucipele, sandale – ma, volim nositi sve! Jednom prigodom sam rekla sinu da idem po nove cipele, a on mi je uzvratio: „Mama, imaš previše cipela!“ Otkrit ću vam i jednu tajnu – svojedobno sam radila cipele po mjeri i otkrila da mi je desna noga mrvicu veća od lijeve. No, to me nimalo ne smeta da i dalje obožavam cipele svih vrsta!

Natalia Irons

natalia-irons
Najjednostavnije bi bilo kazati da volim vrhunske cipele. Ali, što je to vrhunska cipela? Za mene je to ona koja me ne stavlja pred dilemu dizaj ili udobnost, jer samo vrhunski napravljena cipela je istodobno lijepa i udobna. Izbor cipele uvijek je određen cjelinom modnog izraza, ali ne tek u smislu komplementarnosti garderobi, nego prije u smislu stilskog ukusa. Kao i moja garderoba, i moje cipele su sasvim klasične, većma salonke, a upravo ta klasičnost stvara dojam različitosti jer ono što je gotovo tradicionalno danas izgleda posebno i začudno. Konačno, cipele su često u dosluhu s nekim detaljem garderobe, a u mom slučaju to je najčešće – šešir.

Lucija Lugomer

lucija-lugomer
Roditelji su mi su uvijek pomno birali obuću, pazeći pritom na udobnost i zdravlje mojih stopala pa je to ostavilo traga i na moj način odabira. Važno mi je da su cipele udobne, kvalitetne i lijepe. Nisam baš najvještija u hodanju na vrlo visokim potpeticama, ali ih volim imati u svom ormaru i nositi u posebnim prigodama dok za svaki dan biram nižu petu. Gležnjače su moja omiljena obuća, a kada su boje u pitanju, trudim se imati ih što više različitih. Mislim da cipele dosta govore o ukusu čovjeka, a kako u Höglu doista često pogode moj ukus, ponosna sam što su me odabrali za ambasadoricu božićne kampanje.

Uz dopuštenje: Zebra komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button