Punjene pogačice tradicionalni Kocovi krapi

Ove punjene pogačice toliko su fine, a rapsodija okusa ovog tradicionalnog slovenskog jela okusima nas vodi u domaću kuhinju koju svi volimo.

Okusite tradicionalno i vrlo popularno jelo Slovenije, izvrsne Kocove krape, zapravo ukusne pogačice koje se izrađuju tako da se nadjeva tijesto s neobičnim kombinacijama namirnica koji izazivaju ukusnu rapsodiju na nepcima.

Krocovi krapi, ili punjene pogačice, mogu se poslužiti kao samostalno jelo ili kao poslastica nakon jela.

Sastojci za recept:
Za tijesto:
0,8 kg brašna
½ kg krumpira
2 jaja
15 dag maslac

Za nadjev:
0,5 kg „koce“ (cijele osušene kruške)
400 g palente
1 luk
1 žlica masti
1/3 žličice cimeta
2 žlice šećera

Priprema punjenih pogačica Kocovi krapi:
Skuhane vruće krumpire usitniti u mikseru, dodati maslac i dobro izgnječiti. Dodati jaja, brašno i sol. Izmiješati sastojke tako da tijesto bude čvrsto.

Skuhati kruške i od njih napraviti kašu, dodati palentu i mast, pečeni luk, cimet i šećer. Pomiješati sve sastojke.
Oblikovati tijesto u male loptice koje bi kada se izvaljaju trebale biti veličine od deset do 12 centimetara.
Staviti žlicu punjenja u sredinu valjanog tijesta, preklopiti i stisnuti rubove.
Potom kuhati krape u slanoj vodi 15 minuta.

Dobar tek!

Facebook Like Button