Chef Yannick Alléno podržava mlade kuhare JRE Francuska

Yannick Alléno je kuhar koji posjeduje 16 restorana diljem svijeta i donio je odluku da će podržati mlade francuske kuhare udruže u JRE Francuska. Chef Yannick Alléno izrazito cijeni svoje mentore, vrhunske majstore kuhinje, od kojih je stekao veliko znanje koje sada želi zajedno sa ogromnom strašću koju posjeduje, dalje prenijeti na mlađe generacije kuhara.

Poznati kuhar, ovjekovječen s nekoliko Michelinovih zvjezdica, izjavio je: “Suradnjom s udrugom JRE želim pred sebe postaviti novi izazov te istaknuti mlade francuske kuhare čije vrijeme dolazi. Želim prenijeti svoje iskustvo koje sam upio od velikodušnih i nadarenih svjetskih majstora i kuhara.”

Francuski ogranak međunarodne udruge restorana JRE, službeno je objavio kako je svjetski poznati kuhar Yannick Alléno postao kum udruge.

Novi kum udruge chef Alléno upravo dobiva i svoju treću Michelinovu zvjezdicu za restoran “Le 1947″.
Udruga JRE u potpunosti je posvećena mladim, strastvenim kuharima, s glavnim ciljem izgradnje solidarnosti između kuhara i prenošenjem gastronomskih vrijednosti.

Povodom novog pokroviteljstva “Pavililon Ledoyen” organizirat će specijalnu večeru, s posebnim jelovnikom, 20. veljače kada će JRE Francuska poželjeti dobrodošlicu chefu Yannicku Allénou.
Dobrodošlicu novom kumu poželjet će i poznati kuhari kao što su Ernesto Laccarino koji je vlasnik restorana Don Alfonso 1890 iz Italije s dvije Michelinove zvjezdice, međunarodni predsjednik udruge, slovenski poznati kuhar Tomaž Kavčić iz restorana “Pri Lojzetu” te Ivan Gotfredsen predsjednik JRE Francuska.

JRE je jedna od najprestižnijih svjetskih kulinarskih organizacija koja spaja mlade vlasnike restorana i kuhare koji žele dijeliti svoj talent i ljubav prema kuhinji. Organizacija je osnovana 1974. u Francuskoj i trenutno je aktivna u 16 zemalja s 350 restorana. Veliki kuhari, članovi društva, imaju preko 180 Michelinovih zvjezdica te 4000 GaultMillau bodova a spaja ih strast prema inovacijama i kreativnosti uz veliko poštovanje prema tradiciji i lokalnim proizvodima.

Uz dopuštenje: JRE

Facebook Like Button