Indian Accent najbolji indijski restoran na svijetu

U Indiji raste razina znanja i volje za učenjem novih kulinarskih vještina. Danas se na gastro karti Delhija više ne nude samo sjajna blaga indijske kuhinje već namirnice iz ostalih dijelova svijeta sve češće i češće dolaze na jelovnike. Svaki pojedinac može samostalno donijeti odluku pridonosi li australski ekstrakt od kvasca obogaćivanju indijske kuhinje ili ne.

Manish Mehrotra

Jedino je sigurno kako Manish Mehrotra, iz restorana Indian Accent rado prihvaća sve međunarodne utjecaje i pretvara ih u jela koja mogu obujmiti sve kontinente samo u jednom zalogaju. Ovakav pristup nije mogao ostati neopažen, pa je Indian Accent jedini indijski restoran koji se nalazi na popisu najboljih 50 restorana u 2015. i 2016. godini. Također je u iste dvije godine proglašen najboljim indijskim restoranom u San Pellegrinovom popisu 50 najboljih azijskih restorana. Vodič za restorane u New Yorku nagradio je novootvoreni Mehrotroov restoran kao najbolji u kategoriji indijske kuhinje.

manish-mehrotra

Atmosfera u Indian Accentu

Kulinarski majstor Manish Mehrotra uglavnom boravi u svom restoranu Indian Accent, daleko od živopisne tržnice. Kontrast ne može biti veći, restoran je okružen mirnim rajskim vrtom prepunom mirisa tropskog cvijeća. Unutrašnjost restorana, koji ima mnogobrojne nagrade, uređena je skoro u kolonijalnom stilu: pompe i raskoši ima u izobilju ali ipak prvotni dojam odaje pažljiv odabir i raspored svakog pa i najmanjeg detalja.

manish-mehrotra-jelovnik

Manish Mehrotra najbolji indijski kuhar

U takvom okruženju gosti restorana mogu okusiti kako kuhar, koji je proglašen najboljim indijskim kuharom od strane American Expressa, spaja tradicionalne okuse s međunarodnim utjecajem. Mehrotra svoj stil opisuje kao “inovativna indijska kuhinja“, indijska hrana s međunarodnim dodirom i obratno.

manish-mehrotra-jelovnik-1

Kruh Naan punjen je plavim sirom, ravioli punjeni indijskim slanutkom, hrana prezentirana na tanjuru je stilski uređena na svjetskom nivou, ali okusi su i dalje klasični indijski. Ta informacija je izuzetno bitna jer je Indian Accent poznat upravo po slasnoj indijskoj hrani. Unatoč svojoj ljubavi prema eksperimentiranju, Mehrotra nikada ne spaja arome dviju indijskih regija na jednom tanjuru. Ipak, kombinacija internacionalnih sastojaka i tehnika spaja se s indijskom dušom i stvara okus koji sve više oduševljava goste.

manish-mehrotra-jelovnik-2

Sve se moglo odviti i puno drukčije: Mehrotrina obitelj održava prehranu u kojoj se ne koristi niti luk niti češnjak. Njegova majka je čak zbog želja svojeg supruga, vegetarijanca, koristila poseban pribor za kuhanje. Na sreću gurmanske scene, mladi Mehrotra je često boravio kod svoje rodbine u Delhiju i Mumbaiju, gdje je mogao uživati u svim okusima. Upravo takvu slobodu okusa nudi svojim gostima u restoranu Indian Accent. Ne postoji nijedan sastojak koji se ne koristi, sve je moguće, sve dok se poštuju strogi zahtjevi standarda ovog gastronomskog čarobnjaka.

Izdvojeno:

> TripAdvisor nagradio je restoran Indian Accent kao najbolji indijski restoran i u 2014., 2015. i 2016. godine.
> Sve nagrade nisu došle preko noći. Mehrotra je počeo stjecati svoje znanje kod proslavljenog kuhara Ananda Solomonom u restoranu Vivanta by Taj. Potom ga je put odveo u Delhi gdje bio nositelj uspjeha restorana Oriental Octopus. Nakon mnoštvo restorana i putovanja po svijetu poznati kuhar se smjestio u Delhiju u The Manor hotelu u kojem je predstavio svoju viziju moderne, kozmopolitske indijske kuhinje.
> Za sve koji žele isprobati slasne okuse najnovije vrhunske indijske kuhinje vrata restorana Ikarus u Hangaru 7 bit će otvorena tijekom veljače, a gost će biti slavni kuhar Manish Mehrotra.

Uz dopuštenje: Hangar 7
Fotografije: © Red Bull Media House

Facebook Like Button