Pet destinacija inspiriranih Oscarima i glamurom

Ponovo je došlo to doba godine kad se Hollywood priprema za noć punu zvijezda – dodjelu nagrada Oscar, koja će se održati 26. veljače. Ove godine za nagradu su nominirani vrhunski filmovi poput indie filma Manchester by the sea, mjuzikla La la land i veličanstvenog filma o Drugom svjetskom ratu – Greben spašenih, kao i mnogi drugi. U tu doživite pet Oskarima inspiriranih destinacija kako bi i sami mogli iskusiti djelić glamura kojim žive hollywodske filmske zvijezde.

Manchester by the Sea – Massachusetts, S.A.D.

Ovaj indie film svakako je s pravom u konkurenciji za nagradu akademije Oscar jer je već zaintrigirao publiku premijerom na Sundance film festivalu uz snažne reakcije u medijima koje su zasigurno nastale zbog emotivne radnje filma. Glavne uloge uprizorili su Casey Affleck i Michelle Williams. Radnja filma odigrava se u obalnim gradićima blizu Massachusettsa – Gloucesteru, Rockportu i Beverlyju. Film prati domara koji živi u Bostonu i nakon bratove smrti prisiljen je preseliti se natrag u svoj rodni grad kako bi se brinuo o svome nećaku. Affleck i Williams su među favoritima nagrade za najboljeg glumca i glumicu.

beauport-hotel-gloucester

Beauport Hotel Gloucester smješten je na Nort Shore regiji Massachusettsa i za vrijeme sezone gostima nudi vanjski bazen i predivnu terasu, jacuzzi, fitness centar i restoran. Plaža se nalazi neposredno od hotela što gostima omogućava uživanje u vodenim sportovima. Savjetujemo da iznajmite automobil kako bi mogli istražiti šire područje ove lokacije jer se Boston i Cambridge nalaze na samo 48 kilometara udaljenosti.

La La Land – Los Angeles, S.A.D.

Ryan Gosling i Emma Stone glavni su protagonisti jednog od najiščekivanijeg filma godine. Opasna su konkurencija svim nominiranima jer je film već dobio osam nagrada na Critics Choice Awards kao i sedam nominacija za Zlatni globus. Kostimi i scenografija filma odaju počast Hollywoodu i mjuziklima iz 40-ih i 50-ih godina prošloga stoljeća u kojem mladi jazz pijanist i talentirana glumica pokušavaju ostvariti svoje snove, i naravno, zaljubljuju se putem. Ako želite putovati na destinaciju na kojoj možete ugledati neku od filmskih zvijezda preporučuje se Los Angeles jer je poznat po svojem noćnom životu i Hollywood zbog povijesti, arhitekture i lokalne hrane.

the-london-west-hollywood

Odsjednite u luksuznom The London West Hollywood at Beverly Hills hotelu i doživite tretman kakav dobivaju zvijezde s crvenog tepiha uz usluge svjetske klase koje nudi ovaj smještaj. Na korak od Beverly Hillsa i shopping zone u Rodeo Driveu, ovaj boutique hotel na zapadu Hollywooda nudi bazen na krovu i restoran koji svaki dan poslužuje doručak koji je u cijeni boravka.

Lion – Kolkota, Indija

Film je sniman po nevjerojatnoj istinitoj priči o petogodišnjem dječaku iz Indije imena Saroo koji se izgubii i bude odvojen od svoje obitelji, a spletom okolnosti posvoji ga obitelj iz Australije. Kroz godine odrastanja Saroo se prisjeća svoga djetinjstva u Indiji i koristeći Google Earth pokušava pronaći svoju obitelj. Glavne uloge imaju Dev Patel i Nicole Kidman, a film je sniman u Kolkoti u Indiji kao i na raznim lokacijama u Australiji uključujući Hobart u Tasmaniji i Melbourne u Victoriji.

the-oberoi-grand-kolkata

Oberoi Grand Kolkata hotel nalazi se u najvećem shopping dijelu Kolkote i nudi vanjski bazen, teretanu, spa centar, Bengali restoran koji je oaza među užurbanoj i urbanoj sredini okružena predivnim palmama. S ove lokacije gostima je jednostavno krenuti u istraživanje grada u kojem mogu vidjeti Maidan park, Victoria Memorial i Indijski muzej.

Greben spašenih – Sydney, Australija

Ovaj epski biografski film o Drugom svjetskom ratu pod redateljskom palicom Mela Gibsona, najavljen je kao veliki kandidat za dobitnika Oscara, a već je dobio nominaciju za nagradu Zlatni globus u kategoriji Best Director kao i devet nagrada Australijske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost. Film prati radnju istinitih događaja koji su se dogodili za vrijeme Drugog svjetskog rata o vojniku Desmondu Dossu – vojnom bolničaru, kojeg je uprizorio Andrew Garfield, a koji je pokazao neviđenu hrabrost za vrijeme neprijateljskih napada čime je dobio Medalju časti. Neki dijelovi filma snimani su u North West town of Richmondu blizu Sydneya, koji je prilagođen kako bi izgledao poput gradića iz 1940-ih godina.

qt-bondi

Aparthotel QT Bondi je savršeno mjesto za odmor ako putujete u Sydney. Nalazi se samo tri minute od pješčanih plaža Bondy, pored kojih se nalaze lokalni restorani, kafići i dućani. Booking.com preporučuje šetnju uz obalu od Bondi do Bronte plaže koja će vam pružiti zadivljujuć pogled na krajolik. Na rubu poznatog Blue Mountains nacionalnog parka nalazi se gradić Richmond u kojem možete proviriti na lokaciju koja je bila set za snimanje filma.

Moonlight – Miami, USA

Još jedan indie film koji će se sigurno biti u konkurenciji za nagradu Oscar je Moonlight koji govori o mladom Afroamerikancu Chironu koji se suočava sa svojom seksualnošću i pokušava pronaći svoje mjesto u Miamiju od djetinjstva do odrasle dobi. Film je već dobio nagradu Best Film od Los Angeles Film Critics Association i primio nominaciju za Zlatni globus te je jak kandidat za pobjedu u kategorijama Najbolji film ili Najbolji redatelj.

four-seasons-hotel-miami

Ako putujete u Miami, putujte sa stilom i odsjednite u art deco hotelu Four Seasons Hotel Miami u kojem vam je lako doći do plaže i istraživati krajolik. Smješten nasuprot Biscayne zaljeva omogućava gostima da uživaju u spa centru, dva vanjska bazena i restoranu. Ako poželite, možete se prošetati po gradu i uživati u dućanima, restoranima i noćnom životu po kojem je Miami poznat.

Tekst omogućio: Booking.com

Facebook Like Button