Pogledajte predstavu Byron

Radnja se odvija 1820. godine u Veneciji – u središtu zbivanja su dvije sestre zaljubljene u istog muškarca, engleskog romantika, pjesnika Lorda Georga Gordona Byrona. Sestre Maria i Brigitte su Austrijanke, a njihov otac je general poslan kao vojni zapovjednik u Veneciju koja je nakon napoleonskih ratova pripala austrijskoj kruni.

Venecijanci se bune protiv nametnutoga gospodara, a njihovu pobunu podupire i sam Byron, tako da se njegova emotivna ljubavna priča odvija na pozadini snažnih društvenih i političkih previranja. Kroz ovu dinamičnu priču punu neočekivanih obrata prodefilirat će dvadesetak simpatičnih junaka zapletenih u neočekivane ljubavne i životne zamke.

U vremenu nesklonom emocijama, naši junaci će doživjeti najsnažniju uzvišenu ljubav koja će ih povesti u dramatične i u komične situacije. Univerzalna priča u romantičnoj, putenoj Veneciji 19.st. u kojoj se zrcali Europa s junacima koji dolaze iz različitih naroda, zagrljena snažnom i plemenitom glazbom, majstorskom režijom i raskošnom orkestracijom povest će nas prema nezaboravnoj kazališnoj čaroliji.

Predstava: Kazalište komedija

Darko Domitrović – Miro Gavran: BYRON, mjuzikl

Skladatelj: Darko Domitrović
Libretist: Miro Gavran
Aranžer: Ante Gelo
Dramatizacija i adaptacija: Vlado Štefančić

Redateljica: Ivana Čoh Šverko
Dirigent: Dinko Appelt
Scenograf: Stefano Katunar
Kostimografkinje: Elvira Ulip i Iva Šimunović
Koreograf: Bojan Valentić
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar

Facebook Like Button