2.sezone serije Legion

Hit serija čiji je autor i izvršni producent dobitnik nagrada Emmy i Zlatni globus – Noah Hawley, kreće sa prikazivanjem u 2018. godini na kanalu FOX u više od 125 zemalja

Predstavnici televizijskih kuća FX Networks i FX Productions – Eric Schrier i Nick Grad, najavili su prikazivanje 2. sezone serije “Legion” autora Noe Hawleya. Serija je jedna od najgledanijih ovogodišnjih dramskih serija, te će gledatelji novu 2. sezonu imati prilike gledati u 2018. u više od 125 zemalja.

legion-3

“Prva sezona serije “Legion” nevjerojatno je postignuće”, izjavio je Schrier. “Legion je više od dramske serije – ona pruža potpuno novi uvid u televizijski žanr gdje su glavni likovi super heroji. Svakako se moramo zahvaliti Noi Hawleyju koji je preuzeo na sebe ovaj kreativni rizik i nadmašio sva naša očekivanja. Raditi sa Noahom zaista je privilegija, ali i suradnja sa našim partnerima, ovom nevjerojatnom glumačkom postavom, te našim suradnicima u Marvel Televisionu i u 2. sezoni serije.”

“Presretni smo što smo u mogućnosti snimati i 2. sezonu serije “Legion”. Za to je zaslužan Noah svojim spektakularnim viđenjem glavnog lika – Davida Hallera, ali i ostalih likova koje je portretirao na specifičan način. Posebno smo ponosni na suradnju sa našim partenrima u FX-u i na uspjeh koji je postigao ovaj naš prvi zajednički projekt,” dodao je Jeph Loeb – izvršni producent i predstavnik produkcijske kuće Marvel Televison.

legion-1

Serija “Legion” koja se bazira na istoimenom stripu Chrisa Claremonta i Billa Sienkiewicza, donosi priču o problematičnom mladiću Davidu Halleru (Dan Stevens) koji je, čini se, nešto više od običnog čovjeka. Davidu je još u djetinjstvu dijagnosticirana shizofrenija zbog koje je proveo godine u psihijatrijskim ustanovama. Sada, kada je odrastao i kada su ga doktori ponovno poslali na lječenje, David potpuno gubi doticaj sa stvarnošću i prepušta se svakodnevnoj rutini koju donosi život u bolnici – doručak, ručak, večera, terapija, lijekovi, spavanje. Dio svog vremena provodi družeći se sa Lenny (Aubrey Plaza), dugogodišnjom ovisnicom o drogi i alkoholu koja unatoč svojoj dijagnozi ne gubi optimizam. Davidovu rutinu u poptunosti mijenja dolazak prekrasne i zagonetne pacijentice Syd (Rachel Keller). Među njima se stvori nevjerojatna privlačnost, te se David nakon dužeg druženja sa Syd suočava sa činjenicom da su glasovi koje čuje i vizije koje ima možda potpuno stvarni.

legion-2

David bježi iz bolnice te traži utočište kod svoje sestre Amy (Katie Aselton) koja nije sigurna želi li mu pomoći jer joj to ugrožava ugled savršene kućanice iz predgrađa. Nakon nekog vremena, Syd odvede Davida kod Melanie Bird (Jean Smart) – suosjećajne psihijatrice koja se u liječenju pacijenata koristi pomalo neobičnim metodama. Ona i njezin tim kojeg čine Ptonomy (Jeremie Harris), Kerry (Amber Midthunder) i Cary (Bill Irwin), uvode Davida u svijet novih mogućnosti.

legion-4

Noah Hawley je izvršni producent serije zajedno sa Lauren Shuler Donner, Bryanom Singerom, Simonom Kinbergom, Jephom Loebom, Jimom Choryjem i Johnom Cameronom. Serija “Legion” najnoviji je projekt Hawleya i Camerona – dvojice izvršnih producenata koji su osvojili nagrade Emmy i Zlatni globus za FOX-ovu seriju “Fargo”.

Prva sezona serije “Legion” osvojila je rezultat od 93% pozitivnih kritika na portalu Rotten Tomatoes i ukupan rezultat od 82 boda na portalu Metacritic.

Produkciju serije “Legion” potpisuju FX Productions i Marvel Television.

Uz dopuštenje: Impressum komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button