Ana Roš caruje u Hiša Franko restoranu kao najbolji ženski kuhar na svijetu

Hišu Franko čini jedinstveni spoj bračnog para, savršene kuhinje Ane Roš i Valterovog vinskog i sirnog podruma. Ovaj restoran, specifično lijepog interijera zapravo je gostoljubiva seoska kuća u Kobaridu u idiličnoj Sloveniji. Legenda kaže da je baš u kući, u kojoj se nalazi svjetski poznat restoran Hiša Franko, Ernest Hemingway napisao svoj roman „Zbogom oružje“. Kulinarska ponuda sastoji od izvornih lokalnih proizvoda i stoga je sve domaće, a namirnice su sezonske i začinjene jedinstvenim okusima žlice Ane Roš.

U savršenom vinskom podrumu dominiraju slovenska vina među kojima ih je puno iz biodinamičke proizvodnje. No, kako Valter, Anin suprug, nije samo ljubitelj dobrih vina, u kući se nalazi i podrum s autohtonim slovenskim sirevima koji svojim čarobnim okusima osvajaju i najzahtjevnije nepce. Njihova je proizvodnja vrlo specifična i posebna, ali ako posjetite restoran Hiša Franko izuzetno ljubazan Valter reći će vam sve tajne svoje recepture za sireve kojima je posvetio posebnu ljubav i pažnju.

Slovenka Ana Roš proglašena je najboljim ženskim kuharom svijeta

Prestižna nagrada nije došla u Anine ruke slučajno. Ovo je priznanje koje potvrđuje rad Ane Roš, a dodijeljenu titulu čini zapravo očekivajućom, jer je dobivena na temelju velike Anine ljubavi prema kuhanju i pripremanju jela, njene preciznosti i neograničene mašte.

5. travnja ove godine Ana Ros preuzeti će svoju nagradu Best Female na svečanosti dodjele nagrada u Melbourneu u Australiji.

Ana je u ovaj posao ušla zapravo skroz slučajno. Ljubav prema njenom suprugu dovela ju je u dolinu Soče gdje je zajedno s Valterom preuzela palicu obiteljskog restorana Hiša Franko, koji je danas jedan od najuglednijih na svijetu, gdje se mjesta rezerviraju unaprijed.

Iako kuhanje nije bilo planirano životno zanimanje, spretna kći liječnika i novinara, odlučila se okušati voditi restoran roditelja svoga supruga te bez prethodne kuharske naobrazbe ili iskustva u vođenju restorana svojim je ambicijama dokazala kako se može sve kada se hoće. U Ani se razvila, pored ljubavi za supruga, i nova ljubav – kuhanje koje ju je vinulo u svjetsko zvjezdano nebo poznatih chefova gdje je okrunjena za najboljeg ženskog kuhara. Restoran Hiša Franko našla se time na svjetskoj gastro karti najboljih restorana gdje svi znatiželjno dolaze po najfinije okuse i zalogaje.

Njen nastup u popularnom svjetskom showu Netflix, u kojem je briljirala, doneslo joj je titulu najboljeg svjetskog ženskog kuhara.

Restoran Hiša Franko

Hiša Franko sada je, osim ugodnog obiteljskog restorana u bajkovitom seoskom okruženju s pogledom na dolinu Soče, počela još više privlačite ljude iz cijelog svijeta.

Pretpostavlja se i vrlo uvjerljivo prognozira da će u ovoj 2017. godini restoran Hiša Franko ući među 100 najboljih restorana u svijetu čemu je doprinijela Ana Roš, chef nad chefovima ženskog svijeta kulinarstva.

Restoran Hiša Franko

Facebook Like Button