Prijateljstvo s bivšim partnerom: da li je moguće

Imati za prijatelja bivšeg partnera je moguće samo ako je veza razumno privedena kraju, ako više nema međusobne ljubavi i ako ne osjećaju ljubomoru. Bivši partneri zapravo mogu biti najbolji prijatelji, ali nove ljubavi im ne smiju predstavljati ograničenje.

Prijateljstvo između bivših partnera ima svoje dobre i loše strane. Dobre strane su što bivši partner može biti bolji prijatelj od bilo koga drugoga, a loša strana je ukoliko nisu nestali svi osjećaji može doći do velikih problema.

Ako pak bivši partneri rade zajedno prijateljstvo je jedina opcija za normalan nastavak života i preživljavanje na poslu.

Ljubomora je najveća prepreka koja utječe na prijateljstvo između bivših partnera. Ako se među vama javi ljubomora znači da niste spremni na prijateljstvo i da bi trebali raskinuti sve veze među sobom.

Ako bivši partner taji daljnju zaljubljenost i nada se da će se iz prijateljstva roditi nešto više, ugroziti će prijateljstvo koje je osnovano na laži, a koje može biti i velika prepreka kod traženja nove ljubavi.

U današnje vrijeme je komunikacija preko društvenih mreža potpuno normalna, putem koje bivši partneri mogu saznati sve što se događa u vašem životu. Ako niste ostali u dobrim odnosima i ako želite raskinuti sve odnose sa bivšim partnerom najbolje je da ga blokirate na društvenim mrežama.

Dobra strana prijateljstva sa bivšim partnerom je ta da mu ne trebate objašnjavati kako se osjećate jer vas on najbolje poznaje, pa će tako uvijek znati što vam je i kako vam može pomoći.
Bivši partner će vas nabolje moći savjetovati i dati vam podršku, a samim time će vam i najbolje moći pomoći oko novog partnera.

No vaše prijateljstvo sa bivšim partnerom može smetati novom partneru, a time i donijeti probleme u novoj ljubavnoj vezi. Na vama je da presudite da li je vaše prijateljstvo vrijedno toga ukoliko dođe do te situacije.

Ako vaš odnos tijekom veze nije bio zdrav, nećete ga moći imati niti u prijateljstvu. Pa je u tom slučaju najbolje da sve veze sa bivšim partnerom raskinete.

Facebook Like Button