Janjeći lollipop chefa Matije Bregeša

Kako biste se okušali u pripremi vrhunskih specijaliteta u svojemu domu, donosimo vam recept za janjeći lollipop koji je osmislio chef restorana Boškinec Matija Bregeš koji se nalazi među JRE chefovima. Jeunes Restaurateurs (JRE) je udruženje osnovano 1974., a danas okuplja 340 najboljih mladih chefova iz 16 europskih zemalja. JRE se ponosi i velikom brojkom od ukupno 160 Michelinovih zvjezdica koje ima pod svojim okriljem, dok se Hrvatska ponosi brojkom od 14 domaćih restorana koji zadovoljavaju visoke standarde ovoga udruženja.

janjeci-lolipop-1

Recept za janjeći lollipop

Spužva od masline: umutimo jaja, brašno i pasirane masline u jednoličnu smjesu te stavimo u sifon za šlag, napunimo papirnate čašice te ispečemo biskvit u mikrovalnoj
Pjena od maslinova ulja iz sifona za šlag: pomiješamo maslinovo ulje i vodu u omjeru 1:1, stavimo u sifon za šlag, napunimo ampulama plina

Janjeće okruglice: sjeckano janjeće meso začinjeno timut paprom i majčinom dušicom umočimo u tempuru s dodatkom kvasca te pržimo u dubokom ulju

Ovaj recept izvanredan recept bio je predstavljen na Miele prestižnoj kulinarskoj radionici, a ako ste ovu priliku propustili, svakako pratite Miele novosti i na vrijeme rezervirajte svoje mjesto za stolom prestižnih hrvatskih chefova u Miele Experience Centru.