Kako biste se okušali u pripremi vrhunskih specijaliteta u svojemu domu, donosimo vam recept za janjeći lollipop koji je osmislio chef restorana Boškinec Matija Bregeš koji se nalazi među JRE chefovima. Jeunes Restaurateurs (JRE) je udruženje osnovano 1974., a danas okuplja 340 najboljih mladih chefova iz 16 europskih zemalja. JRE se ponosi i velikom brojkom od ukupno 160 Michelinovih zvjezdica koje ima pod svojim okriljem, dok se Hrvatska ponosi brojkom od 14 domaćih restorana koji zadovoljavaju visoke standarde ovoga udruženja.
Recept za janjeći lollipop
Spužva od masline: umutimo jaja, brašno i pasirane masline u jednoličnu smjesu te stavimo u sifon za šlag, napunimo papirnate čašice te ispečemo biskvit u mikrovalnoj
Pjena od maslinova ulja iz sifona za šlag: pomiješamo maslinovo ulje i vodu u omjeru 1:1, stavimo u sifon za šlag, napunimo ampulama plina
Janjeće okruglice: sjeckano janjeće meso začinjeno timut paprom i majčinom dušicom umočimo u tempuru s dodatkom kvasca te pržimo u dubokom ulju
Ovaj recept izvanredan recept bio je predstavljen na Miele prestižnoj kulinarskoj radionici, a ako ste ovu priliku propustili, svakako pratite Miele novosti i na vrijeme rezervirajte svoje mjesto za stolom prestižnih hrvatskih chefova u Miele Experience Centru.