Make up za suhu kožu

Pretjerana suhoća kože, zatezanje kože, svrbež i problemi s crvenilom su simptomi s kojima se nosi svaka osoba koja ima suhu kožu. Osobe koje imaju problem sa suhom kožom lica ne smiju koristiti bilo koje proizvode za njegu kože, kao niti šminku.

Osobe koje imaju suhu kožu lica imaju problema s nedostatkom elastina zbog čega dolazi do prijevremena pojave bora na licu. Suhu kožu valja pravilno njegovati kako bi ona bila lijepa i zdrava.
Prilikom odabira šminke za suhu kožu najbolje je birati one proizvode koji najbolje odgovaraju suhoj koži kako ne bi imali negativne posljedice.

Prije nanošenja šminke na lice, lice trebate temeljito očistiti. Nakon čišćenja lica na lice stavite hidratantnu kremu koja će lice nahraniti, pa tek onda na lice krenite sa nanošenjem pudera.

Što se tiče izbora pudera za suhu kožu lica, nikako na lice nemojte nanositi puder u kamenu jer će takav puder dodatno isušiti kožu. Isto tako na lice nanesite tekući korektor.
Za nanošenje podloge na lice najbolje je da koristite lagane pudere kako bi koža mogla disati. Krema u boji su zapravo najbolji izbor za suhu kožu.

Prilikom odabira rumenila za suhu kožu lica, najbolje je izabrati kremasta rumenila koja neće dodatno isušivati kožu. Kremasto rumenilo će na najbolji mogući način istaknuti crte lica.

Zapravo ono što je najvažnije prije bilo kakvog nanošenja make up-a na lice, kožu lica treba temeljito očistiti kako bi se uklonila sva prljavština i zakoreni dijelovi.

Kod nanošenja hidratantne kreme ne lice, treba ju nanositi laganim i kružnim pokretima te ju ostaviti da se u potpunosti upije u kožu, pa tek onda nastaviti sa šminkanjem.

Na kraju dana obavezno svu šminku sa lica temeljito uklonite, lice očistite i na njega nanesite hidratantnu kremu kako bi bilo njegovano.

Uz par navedenih trikova vaša koža neće više biti toliko suha, a i suhoća lica se uopće neće primijetiti.

Facebook Like Button