Benvenuti vina nastavljaju niz međunarodnih uspjeha

Benvenuti Teran iz 2012. dobio je sjajnih 95 bodova u novom magazinu Decanter!

Posljednji u nizu jest podatak da je londonski vinski magazin cijenjen u cijelom svijetu, Decanter, ocijenio je Benvenutijev Teran iz 2012. s 95 bodova, treba naglasiti da je to jedna od najviših međunarodnih ocjena za bilo koje hrvatsko crno vino.

benvenuti-teran-2012

U velikom članku posvećenom vinima iz Hrvatske, Gruzije, Libanona i Izraela Grčke, Turske. Pod nazivom The New Old World vinski publicist Simon Woolf nagrađivani je vinski pisac, donio je opsežnu priču o navedenim područjima, a potom ocijenio po dva vina iz svake navedene zemlje koja su dostupna potrošačima u Velikoj Britaniji.

benvenuti-vinogradi-1

Benvenutijev Teran dobio je najvišu ocjenu od svih predstavljenih vina. Navedenih 95 bodova nastavak su sjajnih uspjeha, podsjetimo samo da je Vinarija Benvenuti bila među 100 vinarija svijeta na konferenciji Wine Vision u Kaliforniji u organizaciji International Wine Challenge-a. Povod za sudjelovanjem na konferenciji Wine Vision, osvojeno je zlato i nacionalni trofej na jednom od najprestižnijih vinarskih natjecanja na svijetu – IWC, 2016. za desertno vino Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011.

Obitelj Benvenuti jedan je od najznačajnijih proizvođača istarskog terana. Rezultat usmjerenosti na mikrolokacije i autohtone sorte te stalno usavršavanje tima vinarije Benvenuti kao rezultat donio je da su Benvenuti vina prepoznata na tržištu i među strukom.

benvenuti-vinogradi

Priča vinarije Benvenuti, priča je o obitelji, tradiciji i teritoriju. Smješteni u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir, s pogledom na nedaleki Motovun, u okolici kojeg njeguju tri autohtone sorte – Malvaziju Istarsku, Teran i Muškat. Ove su sorte kroz povijest u Istri davale najbolje rezultate, stoga nam je namjera na održiv način iskoristiti dobrobiti jedinstvenog teritorija te biti zahvalni što smo njegovim malenim dijelom.

Terasasta konfiguracija i bijela zemlja, uz posebne mikroklimatske uvjete, grožđu ovdje pružaju karakter koji će se u vinu odraziti u naglašenoj mineralnosti, svježini te punom izrazu svih odlika sorti. Ove odlike prisutne su u svim vinima, od bazične i odležale malvazije, preko svježeg i harmoničnog terana, do intenzivnih i ugodnom kiselinom bogatih slatkih vina.
Zasigurno je upravo posebna filozofija u proizvodnji vina obitelji Benvenuti donijela brojne najprestižnije nagrade, a priča o uspjehu ovdje ne prestaje!

Uz dopuštenje: Laurusdan (sve fotografije)

Facebook Like Button