David Skoko i Wine & Gourmet Nights

U cilju promocije istarske gastronomije na području Novigrada, Aminess Hotels & Campsites od svibnja do listopada ugostit će chefa Davida Skoku u sklopu „Wine & Gourmet Nights“. Večere će se održavati jednom mjesečno u restoranu Oliveto Aminess Maestral Hotela, počevši od 17. svibnja.

Ovisno o meniju, na svakoj od večeri će mu se pridružiti i jedan istarski vinar, a to će ovog puta biti Ivan Damjanić. Obojica su motociklisti, veliki zaljubljenici u brzine ali kad je o vinima i hrani riječ, minuciozno su posvećeni svakom detalju.

Veća dostupnost vrhunske kuhinje jednog od danas najcjenjenijih hrvatskih šefova primarni je cilj „Wine & Gourmet Nights“ s Davidom Skokom ne samo za goste Aminess Hotels & Campsites već i sve stanovnike Novigrada i njihove goste.
Poznata je činjenica da kulinarsko umijeće ovog priznatog chefa autohtonim namirnicama daje sasvim novu, autorsku interpretaciju a spoj s kapljicom vrhunskog vina garancija je odlične promocije bogatstva plodova istarske zemlje. Već je godinama u turizmu prisutan imperativ pružanja doživljaja gostima i zasigurno ne postoji direktniji i bolji način na koji to postići od hrane i vina. Pa i ljubav, na koncu, prolazi kroz želudac.

david-skoko-1

U prezentaciji istarske tradicije i plodova na tanjuru u suradnji s Aminess Hotels&Campsites, Skoko će koristiti ribu, jaja rakovice, pire od sušenih rajčica, ragu od sipe i niz drugih namirnica pripremajući ih na samo njemu svojstven način, koristeći lokalne začine odlučne arome kao što su bosiljak, koromač, češnjak…

„Radujem se suradnji u kojoj ćemo gostima ponuditi najbolje od Istre. Veoma mi je važna kreativnost u kuhinji i stvaranje novih, neobičnih kombinacija od poznatih, kao i onih egzotičnih namirnica i znam da smo složili meni koji će ne samo zadovoljiti i najistančanija nepca već oduševiti.“ – izjavio je chef David Skoko, vlasnik konobe „Batelina“, najboljeg hrvatskog restorana u 2014. g.

Inženjer vinarstva Ivan Damjanić, poznat je po posvećenosti sorti borgonja je dodao: „Snaga crvene zemlje, sunca i mora sukreatori su moje životne strasti prema jednostavnosti, a opet složenosti kapljice vina. Smatram da se naša filozofija poslovanja poklapa s onom Aminess hotela i kampova i ovaj vid prezentacije u suradnji s vrsnim chefom vidim kao iskorak u turističkoj ponudi Istre. Siguran sam da ćemo uživati.“

„Wine & Gourmet Nights“ u suradnji s Davidom Skokom i istarskim vinarima koncept je kojim Aminess Hotels&Campsites još jednom potvrđuju kontinuirano ulaganje u izdizanje kvalitete svoje ponude, istovremeno unapređujući i promovirajući gastronomske vrijednosti Istre među domaćom i stranom publikom.

Uz dopuštenje: promo plan (sve fotografije)

Facebook Like Button