Vichy Slow age

Prije nego što postanu vidljivi, znakovi starenja se godinama množe i akumuliraju, a prikazuju nam se u obliku suhe kože, sive puti, sitnih bora, neujednačene površine kože i tamnih mrlja. Ovaj proces stručnjaci Laboratorija Vichy nazivaju tihim starenjem, a kao prvi korak u borbi s tom pojavom prošle je godine predstavljen je Vichy SLOW ÂGE dnevni fluid. Prva Vichy dnevna njega koja djeluje na znakove starenja kože razvijena je na temelju znanstvenih spoznaja na području ekspozoma (exposome) te filozofije sporog načina života. Danas su istoimenoj liniji pridružene dvije dopune liniji koje djeluju na znakove starenja u nastajanju – SLOW ÂGE dnevna dnevna njega sa SPF 30 te SLOW ÂGE Yeux dnevna ciljana njega za područje oko očiju.

EKSPOZOM (EXPOSOME) I STARENJE KOŽE

Posljednjih desetak godina, točnije od 2005. godine profesor Christopher Wild, predstavio je novi koncept u kojem se naglašava obostrani utjecaj unutrašnjih i vanjskih čimbenika u procesu starenja kože, jednim imenom naziva se EKSPOZOM (EXPOSOME). Koncept ekspozoma predstavlja holistički pristup i pogled općenito na zdravlje, uključujući naravno i kožu. Ekspozom predstavlja kumulativnu mjeru utjecaja vanjskih čimbenika i posljedičnih bioloških odgovora i podrazumijeva skupni utjecaj:
> okoline (UV zračenje, zagađenje, vlaga)
> načina života (umor, stres)
> dijeta,
> ostalih formi navika (pušenje)
> endogenih procesa – koji se odvijaju unutar našeg organizma, odnosno posljedice njihovog djelovanja na kožu.

vichy-slow-1

TRI MOĆNA AKTIVNA SASTOJKA ZA USPORENJE STARENJA KOŽE

Vichy SLOW ÂGE linija zasniva se na tri aktivna sastojka koji jamče tri djelovanja usmjerena ka usporavanju starenja kože kao osnovnom cilju. Riječ je o ekstraktu korijena bajkalske kapice, jednoj od 50 osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine i moćnom antioksidansu koji učinkovito ograničava oksidativna oštećenja prouzročena UV zračenjem odnosno zagađenjem. Sljedeći je probiotički derivat Biffidus dobiven fermentacijom bakterije Bifidobacterium Longum koji osnažuje barijeru kože. Treća, ali nikako najmanje važna je Vichy termalna voda koja sa svojih 15 minerala pomaže kod obnove kože te ju uravnotežuje i mineralizira, štiteći je tako od štetnih vanjskih utjecaja.

Novo! Vichy SLOW ÂGE dnevna krema SPF 30

Djeluje na postojeće znakove starenja kao što su sitne bore i mrlje te usporava stvaranje novih. Ekstrakt korijena bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja, Vichy mineralizirana termalna voda te probiotički sastojak bifidus čine kožu snažnijom i hidratiziranom pružajući joj mlađi izgled te blistav zdravi sjaj. Dodatni učinak hidratizacije omogućuju glicerin i sodium hijaluronat koji su pridodani inovativnoj SLOW ÂGE formuli. Krema sadrži zaštitni faktor SPF 30, prilagođena je osjetljivoj koži te je hipolalergena. Nanesite svakog jutra kao dnevnu kremu. Izbjegavajte područje oko očiju.

vichy-slow-2

Novo! Vichy SLOW ÂGE dnevna ciljana njega za područje oko očiju

Područje oko očiju prva je zona koja pokazuje znakove starenja, a faktori koji na to utječu su više od 10 tisuća treptaja na dan, kao i činjenica da je koža okoloočnog područja pet puta tanja i tri puta reaktivnija. Stoga su stručnjaci iz Laboratorija Vichy osmislili dnevnu kremu koja djeluje na znakove starenja kože oko očiju. Ova ciljana njega sadrži ekstrakt korijena bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja + probiotički sastojak bifidus + Ginko biloba koji pomažu kod smanjivanja natečenosti, tamnih kolutova i sitnih bora, pa je područje oko očiju hidratizirano i djeluje odmoreno. Područje oko oćiju je hidratizirano i djeluje odmoreno. Riječ je o hipoalergenoj njezi koja je ispitana pod dermatološkim i oftalmološkim nadzorom te je time primjerena za osjetljive oči.

Uz dopuštenje: TBWA (sve fotografije)

Facebook Like Button