Bostonska salata

Osvježavajući recept za bostonsku salatu, izvrstan prilog uz svaki roštilj.

Sastojci
5 krumpira
sol
1 celer
2 glavice crvenog luka
5 tvrdo kuhanih jaja
15 dag šampinjona
2 svježe crvene paprike

Prelijev
4 žlice ulja
sol, papar, šećer
½ žličice senfa
2 tvrdo kuhana žumanjka
2 žlice majoneze
malo ljute paprike

Priprema
Krumpir se kuha u ljusci, ohladi i oguli. Rajčice se preliju kipućom vodom i ogule. Celer i crveni luk se narežu u tanke trake, preliju vrelim octom i ostave da 5 minuta odstoje pa se ocijede i ohlade. Za to se vrijeme tvrdo kuhana jaja, klobuci šampinjona i svježa paprika izrežu u tanke kriške i pomiješaju sa celerom, narezanim krumpirom i rajčicama.

Nakon toga priredi se umak od ulja, senfa, žumanjaka, majoneze, soli, ljute paprike, octa, šećera i papra. Sve se to mora dobro promiješati da bi se dobila glatka, ali dosta gusta masa. Gotov umak se pomiješa s narezanim povrćem i gljivama.

Prije serviranja salata se ostavi da 1 sat odstoji na hladnom mjestu.

Piše: Wish.hr