Flan od tunjevine i endivije

Savršen recept za međuobrok, doručak ili večeru. Hranjiva tuna i salata koja osvježava zajedno čine savršenu harmoniju okusa.

Sastojci za 4 osobe:
1 paket gotovog lisnatog tijesta
1 konzerva Rio Mare tunjevine u
maslinovom ulju 160 g
2 poriluka
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 jaja
2 dcl vrhnja
50 g ribanog parmezana
50 g ribanog ementalera
sol

Priprema recepta:
Obložite lim za pečenje veličine 24 cm lisnatim tijestom. Vilicom čvrsto, ali nježno pritisnite tijesto uz rubove kako ne bi bilo rupa između tijesta i lima za pečenje.

Uklonite višak tijesta i izgladite neravne rubove. Izbockajte tjesteninu kako bi se dobro ispekla. Stavite u vruću pećnicu 15 minuta na 200 °C. Uklonite vrh i vanjsku kožu poriluka, narežite ga, posolite i ispržite u tavi na maslinovom ulju dok ne omekša. Na slabo ispečeno tijesto stavite poriluk i dobro ocijeđene komadiće tunjevine. Izmutite jaja s vrhnjem i obje vrste sira dok smjesa ne postane kremasta i bez grudica.

Prelijte smjesu preko poriluka i pecite još 20-ak minuta ili dok tijesto ne počne poprimati zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohladi i poslužite.

Recept uz dopuštenje: AkterPublic (sve fotografije)

Facebook Like Button