Galerija Vittorio Emanuele najljepše mjesto za shooping u Milanu

Mjesto gdje tradicija susreće modernost.
Ako uživate u shoopingu onda je Galerija Vittorio Emanuele idealno mjesto za vas!

Galerija Vittorio Emanuele najstariji je trgovački centar u Italiji. Impresivno zar ne?! Galerija je dobila ime po prvom kralju Italije, Vittoriju Emanuele II. Ova galerija ima najljepšu trgovačku arkadu na svijetu, a sami kompleks se gradio dvanaest godina, od 1865 do 1877 godine.

Smješten između Milanskih turističkih zvijezda, Duomo i La Scala, Galerija Vittorio Emanuele predstavlja moderni trgovački centar, ali s puno više pizzerija. Galerija će vam pružiti fantastičnu chick atmosferu uz luksuzne dućane i fantastične restorane. Restorani će vam poslužiti ukusnu uvriježenu hranu s kulturnim dodirom ovog srednjovjekovnog grada.

Njegova arhitektura je jedinstvena. Stakla i željeza uokvirena u kupole, okružuju cijelo područje i time čine arhitektonsko čudo i osjećaj strahopoštovanja. Ova galerija je jedinstveno i tradicionalno mjesto susreta svih građana Milana i nezaobilazno odredište za turiste koji se nađu u gradu, a željni su suvenira, nakita ili bilo koje druge sitnice.

Galleria Vittorio Emanuele_1

Galerija Vittorio Emanuele mjesto je susreta elegancije devetnaestog stoljeća i dinamičnog razvoja i inovativnosti dvadesetog stoljeća. Nudeći jedinstveno shopping iskustvo, ona povezuje Duomo i Teatro alla Scala, dva najvažnija orijentira u Milanu. Staklenom kupolom zatvara središnji osmerokutni prostor arkada, a na katu prikazuje grb triju glavnih gradova Kraljevine Italije – Torino, Firenza i Rim.

Trgovački centar otvoren je tijekom cijele godine a najbolje vrijeme za posjetu je Talijansko ljeto. No, s obzirom da su tada velike gužve, možda je najbolja opcija isplanirati svoj shopping u miru i tišini, za vrijeme travnja i svibnja.

Glavna atrakcija
Nakon što uđete kroz glavna vrata, s Duomo strane, doći ćete na sredinu galerije i primijetiti ćete odmah s lijeve strane velike gužve i zanimljive ljude koji rade neke čudne radnje. Ne brini se! Iznenadit ćete se zapravo pričom koja se skriva iza toga. Unutar galerije postoji tradicija koja kaže da se trebate okretati oko sebe s petom desne noge, na mozaiku koji prikazuje genitalije bika i na portretu grba grada Torina. Navodno ta radnja donosi puno sreće u vašem životu. Ovaj ritual ponavlja svakodnevno više od stotinu prolaznika, a zanimljivo je i to da se mozaik bika često mora nositi na popravak jer je jako krhki i brzo se ošteti

Galleria Vittorio Emanuele_

Galerija Vittorio Emanuele
Piazza Duomo,
20123 Milano,
Italija
Telefon:+39 02 7740 4343

Autorica: Azra Terzić
Fotografije: Shutterstock/fotografija bika – Giovanni Dall’Orto

Facebook Like Button