Gastro

Restorani Amsterdama: vodič kojem neće moći odoljeti

Spremate li se uskoro posjetiti bajkoviti Amsterdam, koji vrvi restoranima i mjestima na kojima možete fino jesti, ipak valja napomenuti da, kao i u svakom gradu, ima izvrsnih, dobrih ali i osrednjih mjesta za objed.

Vinska druženja “Petkom Dame biraju”

Dame su odabrale Hvar – otok sunca i svjetla, maslinovih ulja Seca Eva Marija, mediteranskih začina Fjori Fôra i – vina!

WineRi 2024. – centralno eno – gastro događanje na Kvarneru

Za četiri mjeseca u Rijeci će se održati nikad veći, inovativniji i posebniji Međunarodni eno – gastro festival WineRi.

Uz zdravi jesenski menu Boogie Laba vaš dan će biti uspješan i lagan

Omiljena zagrebačka gastro adresa Boogie Lab ima novi jesenski meni koji je ispunjen nutritivno bogatim povrćem. Ono će našem organizmu itekako koristiti u jesenskim danima.

Tortica od svježeg sira s lješnjacima

Uvertira u ručak počinje torticom od svježeg sira s lješnjacima :) . Ova čarolija izgleda kao pravo osvježenje na tanjuru. Koloristično i razigrano, predjelo od finog svježeg sira i slatkih lješnjaka prava uvertira u glavno jelo na vašem stolu.

Plavci osvajaju Zagreb

Na protekloj Vinskoj shpitzi u zagrebačkom diWine baru vinoljupcima su se predstavili vinari Pelješca i Komarne te vina sa dva susjedna, srodna, a ipak po mnogočemu različita vinogorja.

Martinje u Sv. Ivanu Zelini

Tradicionalna proslava Sv. Martina, odnosno Martinje, ove godine kreće još ranije nego inače, barem u Sv. Ivanu Zelini!

Rižoto od cvjetače zamaman je rižoto kakav još niste kušali

Chef Zoran Ožegović nam donosi pomalo neobičan, ali odličan recept za rižoto od cvjetače s okusom porta.

Vrhunska vina Zlatne Slavonije sjajan temelj za modernu interpretaciju tradicionalnih jela

Novi ciklus vinskih radionica održan u sklopu projekta Zlatna Slavonija Eno&Gastro, potvrdio je izniman potencijal Požeško-slavonske županije.

Imotska vinska senzacija: Katich Winery predstavila devet velikih vina

Najljepši dio priče o odličnoj vinariji pričaju vina od autohtonih sorata. Kujundžuša 2022. podsjeća na chardonnaye iz Chablisa, a Trnjak 2020. kao da stiže iz Dickensova romana Kraljević i prosjak.