Gastro

Jednostavna curry piletina s kokosovim mlijekom i basmati rižom

Kad sam objavila ovaj jednostavan recept s basmati rižom i kokosovim mlijekom, zaista laganog jela za curry piletinu na svojoj Facebook i Instagram stranici

Viška pogača prema starinskom receptu otoka Visa

Razne su kombinacije pogača u Dalmaciji, ali na Visu se je uvriježila viška pogača. Sigurno je da se u u davnim vremenima radila s usoljenom ribom, i da se općenito koristilo ono što se imalo pri ruci, ali onošto višku pogaču

Purple Monkey oduševljava radnim vremenom i sjanom hranom za sva čula

Dozvolite da vas Purple Monkey/Ljubičasti Majmun uvede u svijet u kojima će uživati sva vaša čula, a čeka vas u centru Zagreba, u Tomašićevoj 6.

Svečano dodijeljene nagrade najboljim vinarima Vinistrinog ocjenjivanja

Na 29. Vinistri koja se od 5. do 7. svibnja održava u porečkoj Žatiki, posjetitelji će i ove godine degustirati nagrađena vina na štandu Svijeta malvazije.

Tomislava Gretić osvježava svojim kulinarskim umijećem Good Food ponudu

Jedno od najpoznatijih odredišta na zagrebačkoj gastro sceni, street food restoran Good Food, nerijetko svoje goste iznenadi suradnjama s poznatim chefovima. Tako se odnedavno na jelovniku Good Fooda nalaze kulinarske kreacije s potpisom Tomislava Gretića, jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova.

Fuži sa šparogama i pancetom sjajan recept i poslastica svakog stola

Poznata je dobrobit carskih šparoga, bile one zelene, bijele ili one samonikle u prirodi stoga vam donosimo recept u kojima fuži i šparoge čine izvrstan splet sjajnih okusa.

Recept za Worcestershire umak koji daje jelima kiselo slatki okus

Worcestershire umak omiljeni je dodatak mnogim receptima, daje jelima specifičan “umami” (slak/kiseli okus) okus, a sastojak je koji daje nevjerojatno fin okus mnogim jelima!

Međimurski festival vina – Urbanovo

I ove se godine sredinom svibnja u Štrigovi održava ključni međimurski festival vina – Urbanovo.

10. PINK DAY Zagreb oduševio posjetitelje i goste festivala

U subotu 22. travnja u zagrebačkoj Laubi: kući za ljude i umjetnost sve je bilo ružičasto.

Sir Edamer ukusni je zalogaj koji sadrži vrlo nizak udio masti

Poznati zlatnožuti sir Edamer, porijeklom iz Nizozemske, isprva je uvijek bio kuglastog oblika, a danas se proizvodi i u bloku.