Kad sam objavila ovaj jednostavan recept s basmati rižom i kokosovim mlijekom, zaista laganog jela za curry piletinu na svojoj Facebook i Instagram stranici
Razne su kombinacije pogača u Dalmaciji, ali na Visu se je uvriježila viška pogača. Sigurno je da se u u davnim vremenima radila s usoljenom ribom, i da se općenito koristilo ono što se imalo pri ruci, ali onošto višku pogaču
Dozvolite da vas Purple Monkey/Ljubičasti Majmun uvede u svijet u kojima će uživati sva vaša čula, a čeka vas u centru Zagreba, u Tomašićevoj 6.
Na 29. Vinistri koja se od 5. do 7. svibnja održava u porečkoj Žatiki, posjetitelji će i ove godine degustirati nagrađena vina na štandu Svijeta malvazije.
Jedno od najpoznatijih odredišta na zagrebačkoj gastro sceni, street food restoran Good Food, nerijetko svoje goste iznenadi suradnjama s poznatim chefovima. Tako se odnedavno na jelovniku Good Fooda nalaze kulinarske kreacije s potpisom Tomislava Gretića, jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova.
Poznata je dobrobit carskih šparoga, bile one zelene, bijele ili one samonikle u prirodi stoga vam donosimo recept u kojima fuži i šparoge čine izvrstan splet sjajnih okusa.
Worcestershire umak omiljeni je dodatak mnogim receptima, daje jelima specifičan “umami” (slak/kiseli okus) okus, a sastojak je koji daje nevjerojatno fin okus mnogim jelima!
I ove se godine sredinom svibnja u Štrigovi održava ključni međimurski festival vina – Urbanovo.
U subotu 22. travnja u zagrebačkoj Laubi: kući za ljude i umjetnost sve je bilo ružičasto.
Poznati zlatnožuti sir Edamer, porijeklom iz Nizozemske, isprva je uvijek bio kuglastog oblika, a danas se proizvodi i u bloku.