Vinske ceste

Trendovi u svijetu vinarstva – budućnost je već tu!

I dalje će rasti popularnost pjenušavih i ružičastih vina, veganska će biti sve traženija, butelje bi se uskoro mogle dostavljati dronom.

Pupitres keksići uz vino podižu uživanje u vinu na novu razinu

Pupitres boutique vinske kulture, sommelierke Jelene Šimić Valentić, na hrvatsku vinsku scenu donosi slatke zalogajčiće

Vino recept za dugotrajniju mladost

Dobar izbor vina u podrumu, još od davnina, bio je važniji od ormarića s lijekovima. Iako su ta saznanja o ljekovitosti vina gotovo zaboravljena, pomalo se ponovno otkrivaju.

Kutinski škrleti oduševili vinske znalce

Dečki i cure iz vinarija Seletković, Košutić, Glavica i Klet Romić – sve mahom vinari nove generacije – pokazali su veliku umješnost u proizvodnji različitih stilova škrleta

New York i vino

Jedna od najvažnijih vinogradarskih regija Sjedinjenih Američkih Država uz Californiu, Oregon i Washington je New York.

Vinari pinotu crnom pristupaju sve preciznije i predanije

15. i 16. 10. 2002. godine, 28 vrhunskih vinara (iz Hrvatske: Galić, Sontacchi i Šember) i oko 200 posjetitelja, predstavnika 10 zemalja, okupilo na jedinom masterclass-u i festivalu Pinota Crnog u jugoistočnoj Europi takozvani Modri ​​Les Noirs

Vinske zvijezde: JESEN U ČAŠI – šampion nam dolazi iz Jaske!

Prošlu je srijedu održano 5. ovogodišnje ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde, pod nazivom Jesen u čaši.

Vinarija Senjanović živi s posebnom ljubavlju prema osunčanim vinogradima Visa

Svaka je berba ista i svaka je berba različita, i svatko zna što je berba i nitko osim onog koji je brao ne zna točno što berba jest.

Vinarija Miklaužić sjajna zvjezda u ekološkoj proizvodnji Škrleta

Kad je u najmanjoj bačvi u velebnim prostorijama Moslavačkog vinogorja Ljudevit Miklaužić kušao vino koje su radnici ostavljali za sebe nije mogao niti slutiti

Berba by Bertoša

Berba by Bertoša, autentična, pitka i kvalitetna vina s vrhova Istre, nastala isključivo od ručno branog grožđa, vinska su priča koju morate kušati.