I dalje će rasti popularnost pjenušavih i ružičastih vina, veganska će biti sve traženija, butelje bi se uskoro mogle dostavljati dronom.
Pupitres boutique vinske kulture, sommelierke Jelene Šimić Valentić, na hrvatsku vinsku scenu donosi slatke zalogajčiće
Dobar izbor vina u podrumu, još od davnina, bio je važniji od ormarića s lijekovima. Iako su ta saznanja o ljekovitosti vina gotovo zaboravljena, pomalo se ponovno otkrivaju.
Dečki i cure iz vinarija Seletković, Košutić, Glavica i Klet Romić – sve mahom vinari nove generacije – pokazali su veliku umješnost u proizvodnji različitih stilova škrleta
Jedna od najvažnijih vinogradarskih regija Sjedinjenih Američkih Država uz Californiu, Oregon i Washington je New York.
15. i 16. 10. 2002. godine, 28 vrhunskih vinara (iz Hrvatske: Galić, Sontacchi i Šember) i oko 200 posjetitelja, predstavnika 10 zemalja, okupilo na jedinom masterclass-u i festivalu Pinota Crnog u jugoistočnoj Europi takozvani Modri Les Noirs
Prošlu je srijedu održano 5. ovogodišnje ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde, pod nazivom Jesen u čaši.
Svaka je berba ista i svaka je berba različita, i svatko zna što je berba i nitko osim onog koji je brao ne zna točno što berba jest.
Kad je u najmanjoj bačvi u velebnim prostorijama Moslavačkog vinogorja Ljudevit Miklaužić kušao vino koje su radnici ostavljali za sebe nije mogao niti slutiti
Berba by Bertoša, autentična, pitka i kvalitetna vina s vrhova Istre, nastala isključivo od ručno branog grožđa, vinska su priča koju morate kušati.