Wish&Wine

Svijet vina obiluje pričama o predanosti, terroiru i nagradama koje su priznanje dugogodišnjeg rada i strasti. Međunarodna natjecanja poput Mundus Vini, Decanter World Wine Awards i International Wine & Spirit Competition okupljaju najbolje vinare i ocjenjuju vrhunsku kvalitetu kroz rigorozne standarde.

Na prestižnom vinskom sajmu u Düsseldorfu, u još privlačnijem prostoru udruge Vinistra, predstavit će se 11 uglednih vinara uz dva atraktivna masterclassa.

Voda je naravno glavni sastojak svakog dobrog piva pa tako o njenoj kvaliteti ovisi kakvoća piva. Tako danas proizvođači piva kroje mineralni sastav vode prema svojim potrebama dok su u prošlosti prema kvaliteti vode krojili recepturu za pivo.

Iako se neke stvari s godinama poboljšavaju, uključujući i vino, kako znati je li boca savršeno dozrela ili je već prošla svoj vrhunac? Vino se ne “kvari” poput mlijeka, ali se s vremenom mijenja i ne uvijek nabolje. Postoje ključni čimbenici koji razlikuju vrhunski dozrelo vino od razočaravajućeg gutljaja.

Tri faze kušanja, dvije nove šampionske kategorije, 30 ocjenjivača, šest voditelja komisija – nova pravila na 31. Ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića i 16. Svijetu malvazija.

Ove godine Dalmatinsku turneju započinjemo u Zadru u srijedu 19.veljače u hotelu Amare a nastavljamo u Splitu u petak 21.veljače u hotelu Amphora. Programi događaja započinju aperitivom Cannellom od 13:30 a otvorenje evenata biti će od 14 sati a trajanje je do 21 sat.

Vino i slavne osobe neraskidivo su povezani. Oba pojma u nama bude osjećaj životnog stila, luksuza i želje za postizanjem uspjeha.

Kada se susretnemo prvi put s nekom bocom vina, ono što najčešće prokomentiramo i vidimo je izgled boce i etikete.

U zagrebačkom restoranu Vinodol komisija izabrala ljubavna vina za proslaviti Valentinovo – šampion je Cuvée Jakob 2011 s 95 bodova!

Prepoznavši potrebu za međunarodnim, kvalitetnim, objektivnim i profesionalnim ocjenjivanjem vina u Hrvatskoj te stavljanju naglaska na vina od autohtonih hrvatskih sorti vinove loze, u suradnji s Udruženjem Kvarner Wines

Bistro Paris jedan je od rijetkih ugostiteljskih objekata u Rijeci, koji na istoj adresi (Šetališta Joakima Rakovca 2a) na Sušaku kontinuirano djeluje od 1936. godine.

U četvrtak 13. veljače 2025., u restoranu Plavi Podrum u Voloskom vinarija Benvenuti odabrala je konačan blend Santa Elisabette iz 2021. godine, ponovno uz pomoć odabranih vinskih stručnjaka.