Jedinstvena izložba Maje Vržine prvi puta u Zagrebu

Jedinstvena izložba hrvatske umjetnice s londonskom adresom Maje Vržine dolazi u Zagreb. Izložba Rule of Three bit će izložena od 19. svibnja do 4. lipnja u galeriji Prsten Hrvatskog društva likovnih umjetnika u suradnji s kustosicom Ivom Körbler. Zanimljivi eksponati konačno će se moći pogledati u Zagrebu. Djela koja su nedavno visoko procijenjena od ugledne britanske tvrtke Andrew Acquier FRICS izrađena su posebnom tehnikom pozlaćivanja (gilding) kojom je Maja Vržina osvojila ljubitelje umjetnosti.

maja-vrzina-1

Pozlata je tehnika kojom se različite površine poput metala, drveta ili stakla presvlače zlatom u listićima, a Maja ju je naučila kod Davida Duncana, vodećeg britanskog stručnjaka za ovu tehniku koja u Velikoj Britaniji ima višestoljetnu tradiciju. U kratkom roku, Maja se istaknula svojim stilom i identitetom koji se ističe u modernoj hrvatskoj umjetnosti. Njezina djela 2008. uvrštena su u katalog izložbe Hope of Life koju je u Bruxellesu organizirao Europski savez nacionalnih zemalja koje se bave beskućnicima (FEANTSA) te izložba XXXIX u londonskom Strandu na West Endu koja je osvojila kritiku i publiku.

maja-vrzina-3 maja-vrzina-2

Umjetnički opus Maje Vržine svjedoči o velikom umjetničkom i kreativnom potencijalu jasno prepoznatljiva i već čvrsto formirana osobna stila. Hrvatska publika imat će prilike vidjeti najnovija slike i skulpture mlade umjetnice, a izložba nakon Zagreba seli u London. Izložba je organizirana uz podršku Grada Zagreba te pokrovitelja izložbe HEP, Helios Grupa, BDO Savjetovanje d.o.o, The Westin Zagreb, Croatia Airlines, HOK osiguranje, Graditelj svratišta d.o.o. i Auto Hrvatska d.d.

Uz dopuštenje: Select PR

Facebook Like Button