Janjetina s medom recept od kojeg rastu zazubice

Janjetina je jedno od glavnih i omiljenih jela u Australiji, a kako se priprema jedan od najtraženijih australskih recepata, janjetina u medu, saznajte iz prve ruke.

OVDJE saznajte i pogledajte još nekoliko slasnih recepata za janjetinu

Punjena janjeća plećka
Janjeća koljenica s palentom i dondolama
Tradicionalna janjetina za ručak

Sastojci za recept s janjetinom

1 janjeći but
6 čena češnjaka
2 velike žlice mustard senfa (sa zrncima)
2 žlice meda
grančice svježeg ružmarina
1 dcl vode
1/2 dcl bijelog vina

Priprema janjetine u medu

Potrebno je pripremi marinadu od mustarde senfa, meda, češnjaka i ružmarina te janjeći but marinirati u tako pripremljenoj marinadi.
But se zareže na dvadesetak mjesta oštricom noža i u to se umetne češnjak. Senf i med se izmiješaju i premaže se cijeli but, te se na kraju još stavi i ružmarin na but.
Tako pripremljen janjeći but stavi se u posudu za pečenje, zalije se okolo vodom, a može se po želji dodati mrkva i krumpir. Sve se prekrije folijom i lagano se peče na 130 C negdje između 4 do 5 sati. Pred kraj se but zalije i vinom. Zadnjih dvadesetak minuta potrebno je posudu otklopiti i peći na 200 C otklopljeno kako bi but dobio hruskavu koricu.

Dobar tek!

Facebook Like Button