Juha od kamenica i pjenušca

Ana Peršurić odaje nam tajne za pripremu juhe od kamenica i pjenušca.

Sastojci:

Sviježe kamenice

pjenušac Misal Blanc de blancs- extra brut

Par kapljica soka od limuna

Priprema:
Jako je bitno da kamenice budu friške. Potrebno iz je vrlo pažljivo otvoriti i malo isprati u
vodi. Polako kamenice izvaditi iz ljuske i poškropiti s par kapljica limunovog soka. Zdjelu
ili dublju posudu napuniti pjenušcem, a najbolje je s Misal Blanc de blancs- extra brut. Zatim
u tu zdjelu s pjenušcem staviti kamenice i ostaviti malo u hladnjaku. Nakon 10-tak minuta
juha je spremna. Poželjno ju je servirati u prozirnim zdjelicama, jer se u njima vidi perlanje
pjenušca. Ako ne želite konzumirat veliku količinu pjenušca, moguće je izvaditi kamenice i
staviti ih u ljusku, te zaliti s malo pjenušca.

Količina pjenušca ovisi o broju ljudi kao i o količini kamenica. Otprilike idu 2-4 kamenice
(ovisno o veličini) i 1 dl pjenušca po osobi. Najbolje ako je pjenušac već ranije ohlađen na
6 °C.

tekst: Ana Peršurić

Pjenušci Peršurić d.o.o.

Fotografija: Shutterstock