Domaća pašteta od luka rapsodija je finih okusa

Postoje razno razne vrste pašteta, a najčešće se poslužuju kao dio predjela ili kao fini doručak ili večera na nekom domaćem kruhu. Jedna od vrlo originalnih pašteta koju možete napraviti u svojoj kuhinji je pašteta od luka.

Ako su vam do sada već dosadile one klasične paštete savjetujemo vam da napravite svoju domaću, koja će biti malo drugačija od standardnih.

Pašteta je jelo koje je vrlo brzo gotovo, a koje može upotpuniti svaki okus.

Za paštetu od luka će vam biti potrebni sastojci:

3 režnja češnjaka
3 velike žlice majoneze
3 velike žlice kiselog vrhnja
3 manje glavice luka
3 male žlice peršina
2 male žlice senfa

Priprema recepta:

Pripremite ju tako da na tavi zagrijete malo ulja, pa na zagrijano ulje dodajte usitnjeni češnjak, kojem nakon što omekša dodajte usitnjeni luk.

Kada luk malo požuti dodajte kiselo vrhnje, majonezu i senf, pa sve pustite da se dinsta. Dinstajte sastojke neko vrijeme sve dok smjesa ne postane kompaktna. Kada je pašteta gotova, ostavite ju da se ohladi.
Prije posluživanja u paštetu umiješajte malo usitnjenog peršina za dekoraciju.

Ova ukusna kombinacija sastojaka ostaviti će sve bez daha. Pašteta od luka je odličan namaz uz koji će vam sigurno biti potrebno više kriški kruha, jer će u njoj svi uživati.

Dobar tek!

Facebook Like Button