Čeličite zdravlje uz kukuruzno mlijeko

Jeste li ga ikada probali kukuruzno mlijeko? Ako niste, pravo je vrijeme da ga i isprobate. Ovo izuzetno zdravo mlijeko, zapravo sok spriječava dijabetis, a do tih važnih činjenica i otkrića došle su žene u dalekoj Indoneziji.

Da li ste znali da je kukuruzno mlijeko tipično piće u Labuan Bajo, koji se smjestio u West Manggarai, točnije u indonezijskoj Istočnoj provinciji Nusa Tenggara.

Lokalni ljudi, osobito žene, osmislili su novi kulinarski proces koji je postao poznat kao sok od kukuruznog mlijeka.

U selu WAE Kelambu, okruga Komodo, specijalistice za izradu ovog soka stanovnice su ovog sela, njegove žene. One su preradom kukuruza došle do zaključka da ovaj sok uspješno spriječava dijabetis pa su ga tako krenule i upotrebljavati te su se tako počeli liječili svi stanovnici sela.

Kreativni rad lokalnih žena u regiji započeo je na lokalnom festivalu hrane u gradu Labuan Baj te je tako ostao zapamćen kao tradicionalno piće.

Izdvojeno:

> Ako netko ima simptome dijabetesa, bilo bi dobro da popije sok od kukuruznog mlijeka, bez šećera.

U nastavku saznajte kako možete sami u svojoj kuhinji napraviti ukusno i zdravo kukuruzno mlijeko, odnosno sok :)

Osnovni sastojci za pripremu recepta su:
kukuruz
3.5 litara vode
šećer i sol

Priprema:
Kukuruz, oko 1 kilogram, kuhajte s 3,5 litara vode. Kada se prokuha, sameljite kukuruz i promiješajte ga. Nakon što se filtrira, zagrijavajte ga na vatri oko 15 minuta, dodajte malo šećera i soli.
To je to. Vaš sok od kukuruznog mlijeka spreman je za vas i vaše ukućane.

Voljni ste ga isprobati?
Prirodni sastojci će zasigurno očuvati vaš imunitet.

Autorica: Azra Terzić
Fotografija: Shutterstock