Kulinarsko putovanje Kranjskom gorom

Kranjska Gora idilično je mjesto podno Alpi koje cijelu godinu nudi sve za savršen opuštajući ili aktivni odmor. To uključuje i sjajnu gastronomiju koja se bazira na autohtonim resotoranima i gostionicama u kojima možete uživati u domaćoj hrani i veseloj atmosferi.

U Kranjskoj Gori uvijek možete računati na udoban smještaj te raznoliku gastronomsku ponudu u rasponu od tradicionalnih domaćih jela do odabranih okusa moderne kuhinje.

pri-zerjavu

Kulinarsko putovanje

Svaki četvrtak u ponudi je posebna gastronomska avantura koju morate iskusiti Kulinarična pot tj. Kulinarsko putovanje, tijekom kojeg u jednoj večeri kušaju slovenski specijaliteti u čak pet različitih restorana i ako želite pritom uz turističkog vodiča možete još bolje upoznate slikovitu Kranjsku goru.

Ovo neobično dobro putovanje započinje posjetom u Ramada Hotel & Suites sa hladnim predjelom, a nastavlja se toplim predjelom u restoranu Lipa. Nakon prvih gastronomskih užitaka odlazi se kroz idilično lijepo mjesto na glavno jelo koje su pripremili u hotelu Lek i hotelu Kotnik, a na svakako najveći užitak desert u restoranu Lačni Kekec.

pri-zerjavu-1

Hoteli Hit Alpinea nude zdrav niskokalorični jelovnik s obiljem šumskog voća, meda, žitarica i drugih lokalnih proizvoda, a ako želite okusiti domaću seosku hranu tu je gostionica Pri Žerjavu u malom mjestu Rateče koja je već više od sto godina u vlasništvu iste obitelji. Tamo možete kušati Rateške krape od svježeg sira, njihovo tradicionalno jelo popularno u cijeloj Sloveniji koje se može jesti kao prilog i desert, te brojne druge tradicionalne specijalitete: domaće rezance s gljivama, prženu piletinu, neizostavne Kranjske kobasice, kruh iz krušne peći te kolač od oraha.

kulinaricna-pot-1

Svako putovanje u kraj veselog Kekeca počinje i završava savršenim zalogajima ovoga kraja.

Piše: Wish

Facebook Like Button