Lačni Franz u MSU

Jaki novovalni bend Zoran Predin s Lačnim Franzom žestoko je odsurfao Ljetom u MSU! uz Jadransko – Gosti MSU-a uživali u kulturnom ljetu uz nikad mlađe slovenske rokere, nagrađivanu francusku komediju „Ruka u ruci“ i izložbu Bauhaus

Usprkos valu vremenskog zahlađenja, Ljeto u MSU! jučer je žarilo punom parom uz žestoku svirku poznatog slovenskog kantautora Zorana Predina i pratećeg sastava Lačni Franz. Iako su se zbog varljivog vremena morali skloniti s krovne terase, nije im poremetilo plan uzdrmati Zagreb na atraktivnom platou kod tobogana MSU-a. Da mladost nije boja kose nego stanje duha Zoran Predin je u potpunosti opravdao s novom postavom benda koji su mnogobrojnoj publici pokazali kako su hrabrost i originalnost uvijek u modi. Tim borbenim pokličem Predina i Lačnog Franza nastavio se uspješan niz subotnjih koncerata u sklopu ovogodišnjeg Ljeta u MSU! uz Jadransko koje do 18. srpnja nudi uspješnu kombinaciju vrhunske glazbe, nagrađivanih filmova te jedinstvene izložbe Bauhaus.

predin-lacni-franz-1

Koliko slovenskim rokerima znači nastup u zagrebačkom MSU izjavio je Zoran Predin: „Beatlesi su još krenuli s tim trendom ali danas je vrijeme presudilo i spustilo nas dolje. Moramo se vratiti za nekoliko godina i nadam se da će nas tada pratiti bolje vrijeme i da ćemo biti još interesantniji. Posebno nam je drago vidjeti Zagreb i MSU jer imamo priliku predstaviti Lačnog Franza na jedan posve novi način i malim ali sigurnim koracima vratiti se u srca starijih fanova, ali i ostaviti dobar dojam na mlađe generacije.“

Tako su Predin i Lačni Franz svim ljubiteljima dobrog starog rocka iz 80tih ponudili sasvim svježe izdanje hitova poput „Jebiveter Junior“ koji se pokazao kao ključni faktor u stvaranju potpuno novog i žešćeg zvuka. Svojim upečatljivim nastupom na platou MSU-a iznova su potvrdili sjajne osvrte kritičara koji navode Predina kao jednog od najboljih autora novog vala, a Lačnog Franza među pet najboljih bendova osamdesetih.

Uz Predina i Lačnog Franza, Ljeto u MSU! do sada je ugostilo najveća imena s ovih prostora Kawasaki3P, Majke i Zabranjeno Pušenje, a na tom tragu nastavit će sljedeće subote s koncertima Ede Maajka, nakon kojeg sljede Laibach i Električni orgazam. Svi željni kulture i dobrog provoda imaju još prilike uživati u ljetnoj sezoni MSU-a, a s obzirom na ograničen broj ulaznica, potrebno je osigurati svoje ljeto u muzeju na vrijeme putem sustava Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima, te na blagajni MSU-a. Cijena pojedinačnih ulaznica za koncerte su sljedeće: 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program i stoga stoji 99 kuna.

predin-lacni-franz-2

Kao i do sada ulaznica uključuje koncert, subotnje projekcije najnovijih filmova u Art-kinu Metropolis i posjet izložbi “Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse”, posvećenu velikanima iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su pohađali školu umjetnosti koja je 20. stoljeću dala izgled koji svijet nosi i danas.

Prošlogodišnje Ljeto u MSU! uz Jadransko privuklo je 10.000 posjetitelja, a svojom 3u1 formulom i ove godine pobuđuje veliki interes ljubitelja glazbene, filmske i likovne umjetnosti. Uspješan ljetni provod u MSU osigurava Jadransko osiguranje, podržava Turistička zajednica grada Zagreba i osvježava Beck’s, vrhunsko njemačko pivo br. 1 u svijetu. Svih tjedana tamo će živjeti Mr Jack. Jack lives here – živjeli i vi! Jedino još preostaje otpustiti sve kočnice i sigurno se provesti na preostalom Ljetu u MSU, a pravi put do toga zna Eko Taxi s 10 posto nižim cijenama za sve goste navedenih programa.

Uz dopuštenje: Pragma komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button