Kulturna događanja

Festival plesa i izvedbenih umjetnosti

Predstavljen je program Festivala plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma HR koji obilježava dvadesetu godinu postojanja.

Počinje Festival Jazz.hr/proljeće

Festival Jazz.hr/proljeće počinje danas u Zagrebu, a u četiri dana festivala na pozornici Kontese i u Muzičkoj akademiji nastupit će redom ponajbolja imena domaće i svjetske jazz scene.

Glazbena poslastica na Jazzica Festu

Matija Dedić i Zvjedan Ružić, dva najnagrađivanija hrvatska jazz pijanista, povest će nas na dinamično glazbeno putovanje međuigrom dva klavira, na kojima će se na posve jedinstven način ispreplesti hrvatski jazz i drugi glazbeni motivi, na Jazzica Fest 30. lipnja 2019. pod zvjezdanom nebom na platou gradskog glazbenog paviljona na Trgu Eugena Kvaternika.

Festival Golden Horn

Najvažniji dan u godini svakog Boljana je 5. kolovoza. Legenda kaže da je upravo na taj dan pao snijeg i od tada svi mještani na poseban način obilježavaju blagdan Gospe od snijega.

Koncert Zagrebačkih solista za ljude i životinje

U četvrtak, 16. svibnja Zoološki će vrt grada Zagreba odzvanjati glazbom.

Art Zagreb – najveći sajam umjetnina

16. do 19. svibnja je termin najvećeg sajma umjetnina u Hrvatskoj, očekuje vas više od 300 radova, 40 umjetnika i 35 studenata.

Prvi Sneakeroom festival

U subotu, 11. svibnja, zagrebački Studentski centar postaje mjesto slavlja tenisica i ulične kulture.

Muzeju Iluzija dizajnerska nagrada za vizualni identitet

Znamenita talijanska dizajnerska organizacija A’Design objavila je kako je rad zagrebačkog dizajnera Dragana Vejnovića, vizualni identitet Muzeja Iluzija nagrađen srebrnom medaljom za grafički dizajn.

S Martinovke se Mjesec doista najbolje vidi preko dana

Impresivnim muralom Baba Lune i ugodnim jednodnevnim druženjem, proslavljeno je uređenje još jedne zelene površine organizirano u sklopu projekta Art park.

U Laubi svibanjski koncert Cantus

Nakon fantastičnog koncerta na 30. muzičkom biennalu Zagreb, na kojem su u suradnji s talijanskim ansamblom Icarus predstavili jednog od najvažnijih osobnosti suvremene glazbe današnjice