Muzeji i galerije

Omiljena slikarica Ivana Kobilca

Obilježavajući prvo stoljeće (1918.-2018.) svojeg djelovanja, jedna od najljepših i najvažnijih slovenskih galerija, Narodna galerija u Ljubljani, upriličila je od 21.6.2018. – 10.2.2019. retrospektivnu izložbu slika omiljene slovenske autorice Ivane Kobilce (1861.-1926.).

Prodajna umjetnička izložba u Laubi

Lauba prati svjetske trendove koji prikazuju pozitivan utjecaj tržišta na suvremenu umjetničku scenu te se odlučila na izlazak na tržište umjetnina

Izložba Igora Gržetića MediaCraft

Otvorenje izložbe biti će u petak, 11. siječnja u 19 sati u galeriji Juraj Klović, Rijeka, Verdijeva 19 b.

Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine s početkom u 11 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se predstavljanje projekta “Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu”.

Izložba o emotivnim robotima

Upoznajte svijet emotivnih robota i senzualnih strojeva na šestom Device_art festivalu umjetnosti, robotike i novih tehnologija.

Uzbudljiva 2019. godina u Beču

Umjetnost i kultura Beča oduvijek je privlčna svim njegovim gostima. Nove muzejske postave i izložbe, koncerti, kazališne predstave, mjuzikli i plovidbe do Bratislave samo su dio bogate ponude koja očekuje posjetitelje u Beču u 2019. godini.

Izložba „Nikola Mašić, Plemeniti realist“

U utorak, 18. prosinca u 19 sati, u Modernoj galeriji bit će otvorena izložba „Nikola Mašić, Plemeniti realist“.

Tajni život baštine

Pod nazivom „Tajni život baštine“ u povodu 70 godina sustavne konzervatorsko-restauratorske djelatnosti u Hrvatskoj može se u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt pogledati od 4.12.2018. – 3.2.2019.izuzetno šarmantna, pametna i poučna izložba.

Izložba Orijentalna glazbala

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine u 19 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu otvorit će se gostujuća izložba Stipan Kujundžić: Orijentalna glazbala u organizaciji ULUPUH-a.

Veliki pokal Davis Cupa stigao u Zagreb

Veliki pokal Davis Cupa za 2018. godinu, koji su po drugi puta u povijesti osvojili hrvatski tenisači, danas je iz Londona iz sjedišta ITF-a (International Tennis Federation), stigao u Zagreb u Muzej za umjetnost i obrt.